12,00 лв.

Женско родословие

Лиляна Хабянович Джурович
Унискорп
Наличен
Оценка 4.5 от 2 гласа
12,00 лв.
Романът е обявен за златен бестселър, за най-четен бестселър и за най продаван през 1998г. 
 
Жен е като бисерен гердан, в който всяко бисерче има своята съдба и оставя своята житейска нишка за бъдните поколения. Една от героините в романа – баба Марица, подготвя жените в рода с истински, потресаващи, тревожни истории: Страшно е за жената да остане сама. Умре ли мъжът й, търпи някак си, боли, но поне не се срамува. Но ако я зареже заради друга, тогава хем боли, хем е омаскарена! Намерил е, значи, по-добра, тя не е струвала вече. Но за жената няма по-голямо нещастие от това да изгуби чедото си.
„Кръстиня, Милена, Марица, Вера. Кои са те без мен? Коя съм аз без тях? – пита се авторката. – Може би те са живели само за да се родят моите книги? Може би аз съм родена само за да запазя техните истории? Единствен Бог знае какво си е наумил. Нашето е да живеем така, както трябва…”
 
Трудно е да се каже кое е най-доброто в  ЖЕНСКО РОДОСЛОВИЕ, защото си има тема, език и начин на разказване, както и лични мисли на писателката, които карат читателя да се размисли за основните ценности на живота и човешкото у хората. – Ева Покорна, „Mlada fronta DNES“, Прага, Чехия   
Информация за "Женско родословие"
  • Език Български
  • Брой страници 192
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2015
  • Националност автор Сърбия
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Лиляна Хабянович Джурович

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация