24,00 лв.

Жертвеният жребец, 2: Разчистване на сметки

Колийн Маккълоу
24,00 лв.

Роман за една от най-знаменателните епохи в историята на човечеството, за човека, чиито забележителни способности предопределят печалната му съдба.

През последните дни на Римската република Гай Юлий Цезар е и обичан, и мразен, но властта му е непоклатима. Ала стремежът му да върне Рим към старите порядки е обречен на провал. Патрициите не желаят да приемат идеята му, бунтуват се срещу нея. Недоволството им приема уродлив образ – краят е предизвестен. Неприятности очакват Цезар при завръщането му от Африка. Марк Антоний, когото е оставил за свой заместник и когото възнамерява да направи свой наследник, се е възползвал от отсъствието му, за да върши своеволия. Той се е настанил в жилището на Помпей, държи се жестоко с поданиците и извършва множество финансови престъпления.

Неколцина влиятелни сенатори в съюз с Марк Антоний създават тайната организация „Убийте Цезар“, за да свалят диктатора и да възстановят Римската република. Те обаче не подозират, че след време горчиво ще съжаляват за стореното, защото смъртта на Цезар ще донесе само нещастия за Рим. Оръжието в ръцете им се нарича Брут.

Предчувствайки скорошната си смърт, която му е предсказана, Цезар решава да направи завещание, да осинови младия Гай Октавий и да го обяви за свой наследник.

Дошло е време за разчистване на сметки.

Информация за "Жертвеният жребец, 2: Разчистване на сметки"
  • Брой страници 384
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2023
  • Размер см 14 х 21 см.
За автора

Няма добавена информация