24,00 лв.

Жертвеният жребец, книга 1: Дойдох, видях, победих

Колийн Маккълоу
24,00 лв.

Роман за една от най-знаменателните епохи в историята на човечеството, за човека, чиито забележителни способности предопределят печалната му съдба.
През последните дни на Римската република Гай Юлий Цезар е и обичан, и презиран, но властта му е непоклатима. Ала стремежът му да върне Рим към старите порядки е обречен на провал. Патрициите са неспособни и не желаят да приемат идеята му. Недоволството им приема уродлив образ – краят е предизвестен.
Междувременно в пристъп на великодушие Цезар се отправя към Египет, за да се срещне с Помпей Велики и да му прости, задето се е опълчил срещу него.
По същото време цар е Птолемей, който е женен за сестра си Клеопатра. Неговите близки кроят заговор за убийството є, хвърляйки върху нея вината за хаоса и глада в страната, а тя е принудена да се спасява с бягство.
Неочакваното появяване на Цезар им дава още една възможност да намерят оправдание за неуспехите си.
Ала великият пълководец не им позволява да го превърнат в изкупителна жертва – съгласно договорите с предишните царе той е господар на Египет и те са длъжни да му се подчиняват безпрекословно.
Първата му заповед е да известят Клеопатра незабавно да се върне.
Въвлечен в гражданската война между Птолемей и Клеопатра, Цезар е изправен пред труден избор – да приеме любовта на жената, от която е запленен, или да изпълни дълга си като римлянин.

Информация за "Жертвеният жребец, книга 1: Дойдох, видях, победих"
  • Брой страници 320
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2023
  • Размер см 13 х 20 см.
За автора

Няма добавена информация