16,00 лв.

Живот без край

Фредерик Бегбеде
Колибри
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
16,00 лв.

Фредерик Бегбеде проучва как да живеем безкрайно.

Нека сме наясно – не мразя смъртта; мразя моята смърт. Ако по-голямата част от хората приемат нейната неизбежност, то това си е техен проблем. Лично аз нямам никакъв интерес да умирам. И дори ще кажа нещо повече: смъртта няма да ме споходи. Тук разказвам какво предприех, за да не пукна глупаво, както всички останали. И дума не можеше да става да умра, без да реагирам.

И Фредерик Бегбеде реагира. Навършил е 50 години, сполетяла го е кризата на средната възраст, много негови приятели са си отишли не навреме и най-вече – обещал е на малката си дъщеря да не умира. В този почти автобиографичен роман добре познатият у нас френски писател разказва с ирония и самоирония за опитите си (истински? фикционални?) да постигне безсмъртие, с надежда и уплах за трансхуманизма и „надграждането“ на човека, с обич и нежност за семейството си. И привежда за свое оправдание списъка на причините си да иска да живее. Като например: „25. Мъркането на котка пред пращящия огън в камина и 26. Мъркането на огън в камина пред пращяща котка (по-рядко)“. Споделяйки убеждението на Уди Алън, че „Докато е смъртен, човек никога няма да се чувства спокоен“, Бегбеде потегля на пътешествие от лаборатория на лаборатория и от професор на професор, с една единствена цел – да стане постчовек.

Информация за "Живот без край"
  • Език Български
  • Брой страници 296
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2018
  • Националност автор Франция
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Фредерик Бегбеде е френски писател роден в буржоазно семейство на 21 Септември 1965 г. в Ньой сюр Сен. Учил е в престижните парижки лицеи Монтен и Луи дьо Гран. Дипломира се в известният парижки  Институт за политически науки, след което завършва образованието си с диплома по Маркетинг в спецуализирано училище за журналистика и комуникации.