39,90 лв.
Ново

Животът в Древния свят

Колектив
Световна библиотека
Наличен
39,90 лв.

Тази богато илюстрована историческа енциклопедия ви запознава с различните аспекти на великите древни цивилизации - от Египет, Гърция и Рим до Китай, Индия и Мезоамерика.

Разберете как хората са живели и работили през вековете. Изумителни факти за начина на живот и постиженията на нашите прадеди. Тази богато илюстрована историческа енциклопедия ви запознава с различните аспекти на великите древни цивилизации - от Египет, Гърция и Рим до Китай, Индия и Мезоамерика.

Проследете развитието на бита и изкуството, религиите и семейния живот, празниците и развлеченията, земеделието и търговията. Открийте паралелното развитие на страни и народи, разделени от огромни океани. Сравнете техните строежи, писменост, спорт и облекла.

Над 800 великолепни цветни илюстрации и хронологични таблици, които ви улесняват в изследването на древността. Забавлявайте се с проектите „стъпка по стъпка“. Те включват най-разнообразни модели, рецепти и костюми като древна индийска игра на дъска, келтска овесена торта, японска театрална маска, индианско типи, макет на Партенона в Атина и много други. Отлично учебно помагало и авторитетен справочник за дома.

Информация за "Животът в Древния свят"
  • Език Български
  • Брой страници 256
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2021
За автора

Няма добавена информация