Задължително ученическо четене
150,00 лв.

Знаменитият идалго Дон Кихот, първа и втора част

Мигел де Сервантес
Захарий Стоянов
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
150,00 лв.

Сервантес избира пародията като най-сигурно средство. Чрез пародийното, а не чрез безпощадна и рязка критика той замисля да спечели читателя. Той предпочита леката ирония пред острата сатира, насмешката, пък дори и усмивката, пред строго изопнатите черти на сарказма. Той възнамерява да лекува опиянените от рицарския роман като алкохолици чрез постепенно намалявани дози алкохол и чрез майсторски всадена растяща погнуса.

В рамките на пародията той избира сухия и костелив петдесетгодишен идалго, качва го на мършава кранта и го въоръжава със стари и ръждясали доспехи. Несъответната физика, странната възраст и анахроничното оръжие създават действително подходящата начална атмосфера.

Читателят е заинтересуван още от първите думи.

Информация за "Знаменитият идалго Дон Кихот, първа и втора част"
  • Брой страници 1120
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2020
  • Националност автор Испания
  • Размер см 17 x 24 см.
Мигел де Сервантес
За автора

Мигел де Сервантес

Виж всички заглавия от автора

Мигел де Сервантес Сааведра е световноизвестен испански романтист, драматург и поет. Извествен е с романа си "Дон Кихот". Книгата е смятана за първия съвременен европейски роман. Сервантес е роден в Испания през 1547г. Постъпва в испанската морска пехота. По време на военната му служба е пленен от алжирски пирати за 5 години и така става роб.