15,00 лв.

Знаци на прехода

Иван Гранитски
Захарий Стоянов
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
15,00 лв.
Гледната точка на един автор относно прехода и промените настъпили в България през последните години. Пригответе се за един откровен анализ на знаците на прехода.
 
"Знаци на прехода" е книга, родена от водовъртежа на обществените страсти през последните години, от сблъсъка на две тенденции - попълзновенията на нихилизма и безродието, осъществявани с неуморна страст от шепа соросоиди и добре платени протестъри и плахото събуждане на патриотичната енергия като противовес на компрадорската политика на управляващите.
Първият раздел на книгата съдържа интервюта, публикувани на страниците на вестниците "Стандарт", "24 часа", "Национална бизнес поща", "Преса", "Минаха години", "Новинар", "Жълт Труд", както и в някои сайтове - "Епицентър", "BIG5.BG". Изявявам моята позиция по повод разпадните обществени процеси и зловещите деструктивни тенденции на т. нар. преход. А втория и третия раздел обхващат статии и портрети, посветени на ярки личности от съвременния интелектуален живот - учени, режисьори, актьори, писатели. Съзнателно избрах принципа на контраста и духовната антитеза - възвишени личности, които изграждат Храма на българската духовност и националната идентичност, изправени срещу мрачни ломброзиански типове, които по някаква зловеща ирония на историята са ни пратени като политически елит, а всъщност са обикновени ибрикчии и национални предатели.
~ Иван Гранитски
Информация за "Знаци на прехода"
  • Брой страници 320
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2016
  • Националност автор България
  • Размер см 17 x 23 см.
За автора

Няма добавена информация