В книгата са събрани 5 раздела с рецепти за домашно консервиране - за пролетта, лятото, есента, зимата, както и за рецепти, подходящи за всеки сезон. С уважение към традицията и вкусната храна.
Домашно консервираните храни винаги ще бъдат ценни за хората - те не само съхраняват характера и свежестта на всеки сезон в останалото време от годината, а и преобразуват продуктите и ги обогатяват с нови аромати и вкусове.
"4 сезона в буркани" на Ивелина Иванова е съвременен кулинарен пътеводител с рецепти за домашно консервиране.
Книгата разкрива разнообразието на консервираната храна в естествения ѝ годишен цикъл на последователно изобилие от плодове и зеленчуци. Над 120 рецепти за конфитюри, сладка, туршии, разядки, сосове, сиропи и ликьори описват многобройни традиционни техники за съхраняване на продукти и едновременно с това следват глобалните тенденции за здравословно хранене. Специално място е отделено на запазването на месо и риба, както и на приготвянето на ароматни смеси от подправки, плодови оцети и уханни екстракти.
The information below is required for social login