Магазини
Любими

Често задавани въпроси

Как да създам потребителски профил в книжарница Orange?

За да създадете потребителски профил в Orangecenter.bg, моля последвайте този линк >  Създай профил

За да се регистрирате, използвайки Facebook, кликнете „Вход с Facebook“ и влезте в своя профил.  

За да създадете профил, използвайки имейл адреса си, попълнете посочения формат. Полетата за име, фамилия, имейл и парола са задължителни. Потвърждаването на регистрацията изисква да прочетете и приемете Общите условия и Политиката за защитата на личните данни на Orangecenter.bg.  

След успешна регистрация ще получите системно съобщение, потвърждаващо активността на Вашия профил.

 

Трябва ли да създам потребителски профил, за да направя онлайн поръчка в Orangecenter.bg?

Не, регистрацията не е задължителна. В случай че изберете даден артикул и желаете да го закупите, можете да го направите и като гост.

Защо да създам потребителски профил?

Създаването на потребителски профил е препоръчително с цел да се възползвате от редица допълнителни опции. С него Вие пазарувате по-удобно и бързо, имате възможност да запазвате свой списък с любими продукти и да се възползвате от достъп до история на направени поръчки. Получавате възможност за промяна на личните данни, за добавяне на допълнителни адреси за доставка и още опции.

Защо да се абонирам към бюлетина на Orange center?

Когато се абонирате към нашия бюлетин със своя e-mail адрес, имате възможност да получавате информация за най-актуалните ни предложения, промоции и публикации в нашия блог.

Как да поръчам? 

След като сте избрали продукта, който искате да закупите, и отворите неговата страница, можете да зададете желаното количество от него и да натиснете бутона „Купи“. Така избраният от Вас продукт ще бъде добавен в онлайн количката за пазаруване.  

За да закупите даден продукт онлайн, без да отваряте неговата страница, можете да използвате опцията за бързо пазаруване.След като добавите успешно желаните продукти в количката, кликнете на иконката в горния десен ъгъл. Тук можете да разгледате какво сте селектирали до момента, да редактирате количествата продукти и да продължите към завършване на своята поръчка.  

Бутонът „Към плащане“ ще Ви отведе към количката за пазаруване. Тук отново можете да редактирате избраните от Вас продукти, както и да въведете промокод за отстъпка.

 

Как да добавя промокод към поръчката си? 

За да използвате прокомод за Вашата поръчка, е необходимо да отворите Вашата количка и да кликнете на полето Въведи код за отстъпка, намиращо се в блока вдясно.  

Пред Вас ще се разкрие поле, в което да въведете своя код за отстъпка. След като изпишете кода, натиснете бутона „Приложи“.  
След въвеждането на промокода ще получите системно съобщение, което потвърждава успешното му прилагане или уведомява за неговата невалидност. Невалиден е промокодът, който е неправилно изписан или с изтекъл срок. Промокодовете не са приложими при продукти, обозначени със звездичка.

След успешно прилагане на промокода можете да използвате бутона „Завърши поръчката ->“.  

 

Притежавам карта ЗНАНИЕ+. Как мога да се възползвам от отстъпката си?

 

Карта ЗНАНИЕ+ е социална придобивка, която позволява на работодателите да подпомогнат културното обогатяване на своите служители. Всички притежатели на картата имат възможност да се възползват от 10% отстъпка във всички обекти на книжарница Orange, както и при онлайн пазаруване на orangecenter.bg. 

Отстъпката е валидна за всички продукти, които не участват в промоционални активности, и не може да бъде прилагана при закупуване на билети за събития и ваучери за подарък.
Можете да се възползвате от отстъпката си онлайн, като кликнете на полето Въведи код за отстъпка, намиращо се в блока вдясно във Вашата количка. След това ще можете да въведете номера на картата в свободното поле.

 

Мога ли да направя поръчка по телефон, e-mail или чрез друга връзка?

Не, трябва да направите онлайн поръчка от Ваше име.

Каква е цената за доставка чрез куриер?

Цената за доставка е 4.90 лева. При поръчка над 49.80 лв. доставката е безплатна.

В какви срокове се извършват доставките?

Всяка поръчка, направена в работен ден от 00:00 часа до 15:00 ч., започва да се обработва в рамките на същия работен ден.

Поръчка, направена в работен ден след 15:00 ч., започва да се обработва на следващия работен ден след 10:00 часа.

Поръчка, направена след 15:00 ч. в петък (или в последен работен ден преди поредица почивни дни), започва да се обработва след 10:00 ч. в понеделник (или в първия възможен работен ден).

Поръчаните продукти се доставят с куриер на Speedy на посочен адрес за доставка в период от два до три работни дни, с изключение на местата, които се обслужват по график. Справка за графика на обслужване по населено място можете да направите ТУК>>.

Поръчаните продукти могат да бъдат доставени и от собствен куриер на Orange center.

Срокът за доставка може да бъде удължен при официални празници, в почивни дни, в период на кампания и промоционални активности. Срокът за доставка от два до три работни дни не важи за продукти с предстояща наличност, за които е извършена предварителна поръчка.

Orange center не носи отговорност, когато забавянето се дължи на куриерската фирма, извършваща доставката. www.Orangecenter.bg си запазва правото да удължава посочените срокове с до седем дни.

При възникнало забавяне в доставката от страна на Orange center клиентът ще бъде уведомен своевременно от наш оператор. 

Какви са възможните методи за плащане?

За да заплатите стойността на направената от Вас онлайн поръчка, можете да използвате няколко различни метода за плащане.

Цялата или частична сума от подаръчен ваучер може да се използва при поръчка или да се възползвате от седем различни метода за плащане:

  • Наложен платеж;
  • Плащане с карта;
  • PayPal;
  • ePay.bg;
  • Easypay.bg;
  • Банков превод;
  • Плащане на каса - в брой или с карта (при поръчки, извършени с функцията Click and collect).

Научете повече за нашите методи за плащане ТУК.

Как да взема поръчката си от обект на книжарница Orange?  

Ако искате да вземете продуктите си от наша книжарница, можете да изберете такава опция от блока за доставка, преди да финализирате поръчката. Избирайки да ползвате функцията Click and collect (Поръчай онлайн, вземи от магазин), Вие няма да плащате за доставката на Вашата поръчка и ще можете да я вземете от желания от Вас обект на книжарница Orange, след като тя бъде обработена.  

След като започне процесът по обработка на поръчката, няма възможност да се нанасят промени по продуктите или по адреса, от който да получите своята поръчка. При всяка промяна на статуса на поръчката Ви ще получите уведомителен имейл на посочения от Вас адрес.

Използвайки функцията Click and collect (Поръчай онлайн, вземи от магазин),, имате възможност да заплатите Вашата поръчка на място в магазина при получаването ѝ, ако изберете начин на плащане „В брой“. Поръчки Click and collect не могат да бъдат заплатени с ваучер.  

 

Как да използвам своя ваучер?  

За да използвате своя ваучер в книжарница Orange, е необходимо да стигнете до стъпката за плащане преди финализиране на Вашата поръчка.  
Изберете опцията „Приложи подаръчен ваучер“, въведете кода на ваучера в полето и натиснете бутона „Виж баланс“, за да проверите наличната сума по Вашия ваучер и неговия срок на валидност. Всеки подаръчен ваучер е валиден в срок от една календарна година от закупуването му. След изтичането на този период той не може да бъде използван. 

Ако искате да използвате цялата налична сума по ваучера, натиснете бутона „Приложи“, а за да използвате само част от нея, въведете желаната сума в полето, преди да потвърдите.  
Ако наличността по ваучера надвишава сумата за плащане, то общата стойност на поръчката Ви ще стане 0.00лв. и няма да се изисква доплащане.  

Ако въведената сума или стойността на ваучера е по-ниска от общата сума на поръчката, можете да доплатите с всеки от изброените платежни методи. Ако избере да доплатите с който и да е платежен метод, различен от наложен платеж, поръчката ще бъде обработена и изпратена след успешно доплащане. Дотогава използваната от ваучера сума ще бъде замразена.  

Ако изберете да заплатите част от сумата с ваучер, а оставащата с наложен платеж при доставка с куриер, ще получите две касови бележки. Едната от тях, обхваща сумата, покрита от ваучера – нея ще намерите в пратката си. Разписката, която ще получите от куриера при доставката, е равносилна на касов бон за остатъчната сума, която трябва да се доплати след употребата на ваучера.

 


Как да проверя наличността по своя ваучер за пазаруване в Orange center? 

Проверка на наличността на ваучер може да се направи на три места в сайта на Orange center: 

  • В профил - таб „Ваучери“;
  • На страница в долен десен ъгъл „Проверка на ваучер“;
  • При заплащане на поръчка, преди тя да бъде изпратена.

Как да направя промяна по своята поръчка? 

За да смените адреса за доставка на вече направена поръчка или за други промени по Вашата поръчка, е необходимо да се свържете с нас на телефон 070020866 

Къде има книжарници на Orange?  

Адресите на всички наши книжарници можете да видите на страницата с контакти на магазини Orange center

След като изберете града, ще видите всички магазини и техните адреси в конкретното населено място. Изберете магазин и натиснете линка „Виж още“, за да получите повече информация за конкретния магазин. На страницата на всеки обект на Orange center можете да намерите данни за контакт като e-mail адрес и телефонен номер. Също така ще научите какво е работното време, кой е управителят на магазина и неговите контакти.   

Как да направя списък с любими продукти?

За да изготвите списък с любими продукти и да добавите продукт към него, трябва да имате създаден собствен потребителски профил и да влезете в него. След регистрацията ще можете да достъпите списъка с избраните от Вас артикули, да следите тяхната наличност и да ги поръчате по всяко време.

За да добавите продукт към своя списък с любими, трябва да заредите неговата страница и да натиснете бутона „Добави в любими“.

За да добавите даден продукт в списъка с любими, без да отваряте неговата страница, можете да използвате опцията за бързо пазаруване.

След като добавите успешно желаните артикули в списъка с любими продукти, кликнете на иконката „Любими“ в горния десен ъгъл. Тук можете да разгледате какво сте добавили до момента.

 

Доставят ли се продукти в чужбина?

Към момента Orangecenter.bg извършва доставка само на географската територия на Република България.

 

Не намирате нужната Ви информация? Свържете се с нас:

[email protected]

+359 2 981 65 94

+359 882 697 677