14,00 лв.

Антихрист, ново издание

Емилиян Станев
Ентусиаст
Ограничена наличност
Оценка 5.0 от 5 гласа
14,00 лв.

Един от уникалните български романи, сега в ново издание. Впуснете се в тази завладяваща история, която ще ви грабне още с първата страница.

„Ти си богът, когото търсиш. Не си ли разбрал, че няма закон вън от твоята воля да те предпази от злото в тебе освен закона, който ти сам ще си наложиш? В тебе е светецът и убиецът, горният и долният свят. Кого ще предпочетеш? Само в този избор ти си свободен! А който се натовари със сладострастното бреме на дълг и закон, не търси вече свобода. Тя се е освободила от себе си — никой не иска нещо, което не му е нужно!… Седни на твой престол, увенчай се със своя слава!… Алилуя, вярвай и слави само твоя бог без име и без черква. Забрави ли, че той ти донасяше най-чистите радости, когато ти не беше станал Искариот, и ти откриваше сладките тайни? Ти го смяташе общ за всички, но той е само твой, понеже всеки го вижда според себеустроението си… Нали заради него напусна родители и покри лицето си с черния параман? И за кого, ако не за него, съчинителства да възпееш творенията му? Той е във всички времена, макар да носи имена на много богове…“

Информация за "Антихрист, ново издание"
  • Брой страници 208
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2016
  • Националност автор България
  • Размер см 13 x 20 см.
Емилиян Станев
За автора

Емилиян Станев е роден в гр. Велико Търново на 28 февруари 1907 г. с името Никола Стоянов Станев. От малък баща му започва да го води със себе си на лов сред природата и по-късно това дава отражение в произведенията му, където намираме често нейни описания.

През 1948 г. излиза едно от най-известните му произведения – повестта Крадецът на праскови. След 1950 г. в продължение на 14 години работи върху своя роман със заглавие Иван Кондарев, в който са описани събитията свързани със Септемврийското въстание от 1923 г. Автор е на книги за деца и юноши: През гори и води, Лакомото мече, Чернишка и др.