14,99 лв.

Аз искам да те помня все така

Димчо Дебелянов
Персей
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
14,99 лв.

Луксозното издание събира любовните шедьоври на Д. Дебелянов – вечни стихове и неизвестни писма, адресирани до жените, които е обичал и които са вдъхновили неувяхващите му творби. Някои от тях се публикуват за пръв път.

„Този младеж ще надмине всички ни”. Това са думите, които ослепелият след опита си за самоубийство Яворов казва за Дебелянов. И категорично вярва в тях, чувайки поетичните шедьоври на по-младия си колега по перо, без да знае, че той е обречен да умре млад. В гр. София Димчо води бохемски живот с оскъдни средства, от които винаги е готов да се лиши, давайки ги на уличен просяк или плащайки сметките на „другарите” си в кръчмата. Междувременно създава класически образци на българската поезия, вдъхновени от жените, омагьосали романтичната му природа. Но и неговите любови, като Яворовите, са обречени (Иванка Дерменджийска се колебае да го последва, Елена Петрунова е убита, Мария Василева умира от туберкулоза). Това са жени, които споделят неговите мечти, има и актриса (Маня Цачева), която прави световна кариера в киното.

Надникнете в тези романтични истории, за да преоткриете човека и поета Димчо Дебелянов и да прочетете с нов поглед неувяхващите му шедьоври. Докоснете се до вечната им магия и красота. Някои от материалите се публикуват за пръв път в тази книга.

Информация за "Аз искам да те помня все така"
  • Брой страници 160
  • Вид корица Луксозна подвързия
  • Година на издаване 2012
  • Националност автор България
  • Размер см 12 x 16 см.
За автора

Няма добавена информация