Магазини
Любими
10,00 лв.

Българските ужаси и Източният въпрос. Уроци по клане

Уилям Гладстон
Българска история
В наличност
100%
10,00 лв.

SKU: 9786197496062

Преводач: Петър Димитров

Тегло кг: 0.167

ISBN: 9786197496062

Автор: Уилям Гладстон

Издателство: Българска история

Език: Български

Брой страници: 124

Вид корица: Мека

Година на издаване: 2018

Националност автор: Великобритания

Размер см: 14 x 21 см.

Уилям Гладстон е бил четири пъти министър-председател на Великобритания, представител на Либералната партия.

Той е основната причина Англия да обърне глава към България в момента на жестокостите случили се по време на потушаването на Априлското въстание. Гладстон става ревностен защитник на българската кауза. Той явно осъжда зверствата на Османската империя срещу българите.

"Българските ужаси и Източният въпрос" и "Уроци по клане" излизат през 1876 - 1877 г., когато изстъпленията и зверствата на Османската империя в потушаването на Априлското въстание са стигнали връхната си точка. По това време средствата за масова информация вече са съществен фактор и за кратко време ужасяващите факти стават достояние на цялата образована общественост в Европа и САЩ.

Сред най-изявените защитници на българския народ е Уилям Гладстон, един от създателите и идеолозите на Либералната партия, четири пъти премиер на Великобритания. Благодарение на усърдните си проучвания на Априлското въстание той показва недвусмислено същността на случилото се опустошение.

"Уроци по клане" впечатлява със своята документална стойност, а благодарение на "Българските ужаси и Източният въпрос" много хора в тогавашна Европа разбират кои са българите и каква е тяхната справедлива кауза.

* Сроковете за доставка могат да бъдат удължени и по време на кампании, както и в зависимост от наличностите на поръчаните артикули.

Доставка до твой адрес
  • При теб до 3 работни дни
  • Цена за доставка с куриер - 4.90 лв.
  • Безплатна доставка (за поръчка над 49.80 лв.)
Доставка до офис на куриер
  • Цена за доставка до офис - 4.90 лв.
  • По-кратък срок за доставка
Доставка до магазин на Orange Center
  • Доставката до магазин е безплатна!

Онлайн магазин orangecenter.bg уверява своите клиенти, че съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, имат правото да се откажат / или заменят получена от тях стока в срок от 14 (четиринадесет) работни дни от датата на получаване на стоката САМО при условие, че продукта е:

- в оригиналният си вид и качествени характеристики, със запазена оригинална опаковка и етикет, като не се счита за повредена опаковката, цялостта на която е била нарушена по начин, единствено позволяващ отделянето й от стоката.

- без следи от употреба (скъсване, надраскване, счупване или други повреди), както и няма други повреди, причинени от неправилна употреба.

Повече информация за връщане и замяна на стока ще намерите тук.

Остави коментар

Не е необходимо да имате създаден профил, за да оставите коментар


За автора

Уилям Гладстон

Няма добавена информация