Химикалки

11 резултата

11 резултата

Очертайте границите на красотата с химикалките в Orange center.

В тази категория ще откриете някои от най-добрите и качествени химикалки в нашата селекция. Както практични, така и красиви - подходящи за колекцията на всеки ценител. Изберете сред голямо разнообразие от луксозни химикалки и такива за ежедневието.  

Но ако Ви е трудно да се спрете на само един модел, информацията тук ще Ви бъде от полза при взимането на решение. 

Какво представляват химикалките?

Съвременната химикалка е създадена от унгарския журналист Ласло Биро през 1938 година. Той започнал експеримента си, когато забелязал, че мастилото, използвано при печатането на вестници, изсъхва бързо и не се размазва лесно. 

Когато опитал да създаде химикалка с него обаче, се оказало, че мастилото е твърде вискозно. Затова и започнал да търси нови модели, докато не създал първата модерна химикалка. 

По-късно, през 1950 година, Биро продал патента за химикалката за два милиона щатски долара. Тогава Марсел Бик нанесъл свои промени върху химикалката и въвел серийно производство с обновения модел. 

Това значително намалило цената на химикалката и тя достигнала до дома на много повече потребители. Бик пък се превърнал в лидер на пазара, печелейки годишно над 1.38 милиарда евро по онова време.

До днес химикалките продължават да са част от ежедневието ни и се използват по всевъзможни поводи – за работа, за училище, за водене на записки или за създаване на изкуство. 

Какви видове химикалки предлагаме?

Автоматична или не; със сменяем пълнител или без; минихимикалки или такива с ергономично тяло – в тази категория разнообразието от средства за писане не липсва.

Ще откриете химикалки, достойни за колекцията Ви, както и тематични такива, част от поредици, създадени за феновете на „Хари Потър“, или пък на сериала „Приятели“ и други. Има ги и химикалките с допълнителни декоративни елементи, а цветовото разнообразие е ненадминато. 

Ако най-важният фактор за Вас е удобството на модела, можете да избирате сред редица функционални химикалки. Ще забележите, че в тази категория присъстват химикалки в разнообразни шестоъгълни и традиционни форми, както и по-необичайните гумени модели, които могат да се огъват. 

За почитателите на класическите дизайни, които не искат да правят компромис с нивото на удобство, което изборът им предоставя, предлагаме красиви и изчистени модели, допълнени от различни текстури, осигуряващи по-добър захват.  

Ако търсите най-доброто от двата свята, ще се зарадвате да откриете комплект химикалки и писалки в една кутия. Но също така можете да изберете многофункционални модели, които предоставят редица ползи наведнъж. 

Все повече химикалки са оборудвани със стилус за работа с тъчскрийн дисплеи, но има много други допълнителни функции, които могат да бъдат вмъкнати в моделите, създадени за хората, които обичат мултитаскинга. В нашата селекция ще откриете дори химикалки, които могат да се превърнат в отвертка, линийка или нивелир.

Химикалките варират и по отношение на материалите, от които са изработени. Има ги тези от метал, алуминий, стомана, месинг и пластмаса, но също така ще откриете възможности, ако търсите луксозен химикал от сребро или с позлатени елементи.

Кои са най-популярните модели пишещи средства?

Има няколко марки в тази категория, които се познават както от опитното око, така и от тези, които тепърва започват да се интересуват от оригинални химикали. 

Такива са предложенията на:

  • Parker;
  • Caran D'Ache;
  • Diplomat;
  • Waldmann;
  • Waterman и други. 

Не по-малко харесвани са и по-бюджетните химикалки, дело на марки като Apli Paper, Blue Sky, Filofax, Troika и други.

Защо да се доверите на Orange center?

Луксозни подаръчни химикалки и комплекти пишещи средства на световно известни брандове на достъпни цени – това и много друго ще откриете в селекцията на Orange center. Тук Ви очаква разнообразие от канцеларски материали, наред с продукти за работа и за училище, събрани на едно място с привидно безкрайните ни литературни предложения.

Пазарувайки от онлайн книжарницата на Orange, можете по всяко време на деня да харесате Вашата следваща поръчка, а тя ще пристигне при Вас в най-кратък срок. Когато закупите продукти на стойност над 49,80 лева пък, можете да се възползвате от безплатна доставка.

Виж повече