67,00 лв.

Друговремец, книга 9: Кажи на пчелите, че си отидох - комплект от 3 тома

Диана Габалдон
67,00 лв.

Миналото може да изглежда като най-безопасното място... Но това е и най-опасното време да си жив...

Джейми Фрейзър и Клеър Рандал бяха разделени от Якобитското въстание през 1746 г. и им отне двадесет години, за да се намерят отново. Сега Американската революция заплашва да направи същото.

Вече е 1779 г. и най-накрая Клеър и Джейми се събират отново с дъщеря си Бриана, нейния съпруг Роджър и децата им, за да заживеят заедно във Фрейзърс Ридж. Да събереш семейството си на едно място е мечта, която Фрейзър са смятали за невъзможна. И все пак…

Последиците от войната се усещат дори в пущинака на Северна Каролина. Напрежението в колониите е голямо и чувствата се нагорещя­ват.

Джейми знае, че не всички от заселниците му са предани и няма да отнеме много време, докато войната застане на прага му.

Бриана и Роджър имат свои собствени притеснения. Изглежда, че заплахите, про­вокирали бягството им от двадесети век, все пак могат да ги застигнат и в миналото. Понякога те се съмняват дали поемането на риск с опасностите от 18 век – сред тях болести, глад и предстояща война – наистина е по-сигурният избор за семейството им.

Не толкова далеч, младият Уилям Рансъм все още се примирява с откриването на истинската самоличност на своя баща – и, следователно, на своята собствена. Лорд Джон Грей трябва да възстанови разбирателството със сина си и брат си, да се опита да спаси приятелството си с Джейми и да запази доброто си име и честта си.

Междувременно Войната за независимост пълзи все по-близо към Фрей­зърс Ридж. И след като семейството най-накрая е заедно, Джейми и Клеър са изправени пред най-големия залог в живота си.

Информация за "Друговремец, книга 9: Кажи на пчелите, че си отидох - комплект от 3 тома"
  • Език Български
  • Брой страници 1464
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Размер см 14 х 21 см.
За автора
Диана Габалдон е американска писателка на бестселъри в жанра историческо фентъзи и паранормален любовен роман.
 
Диана Джийн Габалдон Уоткинс е родена на 11 януари 1952 г. в Уилямс, Аризона, САЩ.
 
През 1973 г. завършва Аризонския държавен университет с бакалавърска степен по зоология, през 1975 г. Калифорнийския университет в Сан Диего с магистърска степен по морска биология, и през 1978 г. получава докторска степен от същия университет по поведенческа екология.
 
След дипломирането си работи като научен работник в Университета на Пенсилвания, а по-късно в Университета на Калифорния, Лос Анджелис. В следващите две години е преподавател по екология в Центъра за изследване на околната среда в Университета на Аризона.
 
Първият ѝ фентъзи роман „Друговремец“ от едноименната ѝ поредица е публикуван през 1991 г. Книгата веднага става международен бестселър и е удостона с престижната награда „РИТА“ за най-добър роман за 1991 г. След него тя напуска университетската си работа и се посвещава на писателската си кариера.
 
Поредицата „Друговремец“ е екранизирана през 2014 – 2015 г. от „Starz“ във високобюджетния телевизионен сериал „Другоземец“.