34,00 лв.

Думите на моя съвършен учител, твърди корици

Патрул Ринпоче
Изток-Запад
Ограничена наличност
34,00 лв.

Вече повече от век книгата "Думите на моя съвършен учител" е много обичано и уважавано въведение в духовните практики, общи за четирите основни школи на тибетския будизъм. Това е класическият коментар към подготвителните практики от цикъла учения Лонгчен Нйингтиг (Сърдечната същност на необятния простор) - голямото духовно съкровище на школата Нйингмапа, най-старата от тибетските будистки традиции.

В будистките учения се казва, че човек не е способен да постигне просветление и хармония само с помощта на дуалистичния си ум. Той трябва да разпознае и първичния ум, според който всички явления се схващат като игра на съзнанието. А за да осъзнае същността на своята природа, четенето на книги е крайно недостатъчно - точно тук идва ролята на подготвителните практики на школата Нийнгмапа.

"Думите на моя съвършен учител" е подробно ръководство за методите, чрез които всеки може да трансформира съзнанието си. Тази книга е верен спътник както за посветения в духовните практики, така и за обикновения човек по пътя към просветление.

Патрул Ринпоче (1808 - 1887), смятан за един от най-великите будистки учители на XIX в., е известен със своя увлекателен начин на преподаване, използвайки многобройни истории, цитати и препратки към ежедневието. Той отбягва високите монашески длъжности и живее като скитник. Патрул Ринпоче пише книгата си "Думите на моя съвършен учител" в усамотена пещера, в близост да манастира "Дзогчен" в Кхам, Източен Тибет.

Информация за "Думите на моя съвършен учител, твърди корици"
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2022
  • Националност автор Тибет
  • Размер см 17 х 24 см.
За автора

Няма добавена информация