15,95 лв.

Ферментиране на храните за здраве

Катрин Аткинсън
Хермес
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
15,95 лв.

Полезните бактерии се набавят най-лесно чрез ферментиралите храни. Но как да ги приготвим по най-правилния и безопасен начин?

Повишеният интерес към темата за чревната микрофлора през последните години възроди забравената традиция на ферментиране на храните. Оказва се, че това е един от най-лесните начини да си набавим не само полезни бактерии и храносмилателни ензими, но и редица високоусвоими витамини и минерали. За българите киселото зеле и заквасеното мляко са част от националната ни култура, но разнообразието от ферментирали храни е значително по-голямо. По цял свят набират все повече популярност не само готови продукти като паста мисо или темпе, но и ферментирането в домашни условия.

„Ферментиране на храните за здраве“ е ценен практически наръчник, в който ще намерите информация за традициите и ползите от ферментиралите храни, основните техники за ферментиране на зеленчуци, плодове и мляко, както и за приготвянето на жива хлебна закваска; както и 40 основни рецепти за храни и напитки като кимчи, кефир и реджувелак.

Информация за "Ферментиране на храните за здраве"
  • Език Български
  • Брой страници 216
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2018
  • Националност автор Великобритания
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация