Dixit

13 резултата

13 резултата

Кой е най-добрият разказвач? А кой е играчът с най-голямо въображение? Dixit e играта, която ще даде отговор на тези въпроси. В тази категория сме събрали всички наши предложения от вселената на известната настолна игра Dixit.

Запознайте се с различните версии на играта, правилата ѝ и допълнителната насочваща информация, която Ви е нужна, за да изберете точната игра за Вас и Вашата компания.

Какво трябва да знаете за Dixit?

Dixit е популярна бордова игра, считана за най-награждаваната през последните години, благодарение на своите лесни за следване, но изключително интересни правила.

Човекът, който стои зад Dixit, е Жан-Луи Рубира, но заедно с него множество художници от цял свят са оставили отпечатък върху играта. Всяко издание на Dixit включва по 84 карти, дело на различни илюстратори.

Създадена е във Франция през 2008 година, но красотата ѝ се крие в това, че за да я играете, трябва само да знаете един общ език с останалите от компанията.

Играта попада в категорията на асоциативните, защото най-важният елемент в нея е разказването на история с помощта на картите с картинки върху тях. Но за да спечелите, трябва да имате и добра стратегия.

Правилата на играта са семпли – играчите, минимум трима на брой, се редуват кой да бъде разказвачът, като всички участници имат по шест карти в ръката си. Разказвачът селектира една от тях и избира с какво да я асоциира – може да е само една дума, изречение или цяла кратка история.

Разказвачът скрива картата си с лице надолу, а останалите играчи трябва да изберат карта от своята ръка, която най-добре да отговаря на описанието.

След това всички скриват картите си, а разказвачът ги разбърква. Когато ги обръща с лице нагоре, всеки играч трябва да се опита да отгатне коя е била картата на разказвача. Ако никой не успее да открие картата, разказвачът получава 0 точки, а всички останали в играта получават по 2.

Ако някой открие картата на разказвача, това носи по 3 точки както на разказвача, така и на играча, който го е разкрил. Всеки, чиято карта бива посочена като предположение от друг играч, получава по 1 точка.

Според това колко точки е заслужил всеки играч, той може да се придвижва по полето с фигурка, която е избрал да го представя. Играта свършва, когато някой достигне 30 точки или картите свършат – тогава човекът с най-много точки печели.

Обикновено една Дикси игра отнема около 30 минути, а максимумът на играчите достига до 6-8 или 12 души – в зависимост от правилата на различните издания.

Какви издания на Dixit предлагаме ние?

Всяка игра на Dixit е уникална и предоставя възможност за безброй различни сценария, но за да бъде провокирано въображението на играчите по нов начин, играта може да бъде допълвана от редица разширения. Всяко едно от тях позволява да се добавят към тестето по 84 нови карти, което прави възможностите наистина безкрайни.

В тази категория ще откриете няколко от разширенията на играта, както и различни нейни издания. Можете да изберете и Stella - игра, която също е част от вселената на Dixit, но се различава по правилата си.

За кого е подходяща играта?

Няма възрастови ограничения за Dixit, защото тя е създадена, така че всеки, който е готов да прояви малко въображение, да може да я играе. Благодарение на лесните за следване правила, играта е подходяща за почти всяка компания.

Защо да се доверите на Orange center?

Ако търсите да закупите игра, от вселената на Dixit цена, при това изгодна, тук ще откриете. Предлагаме различни издания на играта, както и много други предложения, които ще зарадват геймърите и почитателите на бордовите игри.

Възползвайте се от богатия избор в редица още категории – в Orange center можете да пазарувате за продукти за училище, както и такива, които ще Ви помогнат да организирате работното място. Открийте разнообразие от книжни предложения в множество различни жанрове, както и интересни идеи за подаръци и много други продукти.

Направете поръчката си от онлайн книжарницата и тя ще пристигне при Вас в най-кратък срок, а при покупки на стойност над 49,80 лева доставката е безплатна.

Виж повече