Каркасон

12 резултата

12 резултата

Готови ли сте да се потопите в „Играта на последното десетилетие“? Разгледайте продуктите в категорията, която включва всички предложения на Orange center за стратегическата игра, която завладя цял свят - Каркасон.

Какво трябва да знаете за играта, преди да я закупите? Тук ще откриете повече информация по темата.

Какво е Каркасон?

Играта с креативното име Каркасон, вдъхновено от средновековния град Каркасон в Южна Франция, е интуитивна карторедна игра с плочки, за която ще Ви бъде нужна добра стратегия и немалка доза късмет.

С всеки ход имате възможност да изпробвате нови тактики и да се впуснете във вълнуващи предизвикателства. Каркасон попада сред онези игри, които е невъзможно да Ви омръзнат, защото всеки път, когато отворите кутията, емоцията е различна.

От красивите картинни плочки играчите нареждат пейзаж от пътища и крепости, манастири и поляни, а полето продължава да расте с всеки ход.

Целта на играта е да използвате свитата си от рицари и разбойници, монаси и селяни, за да разширите сферата си на влияние и да завладеете все повече територии, печелейки възможно най-много точки.

До последно играта може да обърне хода си и победителят да бъде неочакван за всички участници, затова бъдете бдителни, пазете последователи в запас и се подготвяйте за изненади.

Играта е създадена през 2000 година по идея на германеца Клаус-Юрген Вреде. Още следващата година Каркасон е обявена за „Игра на годината“ – титла, която е съпоставима с Оскарите във филмовата индустрия. Същевременно популярността ѝ нараства с всяка година, както и нараства броят на спечелените награди.

Вече са създадени редица разширения, както и нови версии на оригиналната базова игра, така че забавлението може само да се увеличава за почитателите на Каркасон. В Orange center можете да откриете базовите версии на играта, както и юбилейното ѝ специално издание, наред с многообразие, от което да избирате, ако си търсите подходящото за Вас Каркасон разширение.

Можете да се спрете на някое от множеството разширения, които въвеждат нови елементи като мостове, замъци, пазари, кули, светилища и какво ли още не. Можете да изберете и разширения, които ще пренесат емоцията на нови локации, а също така можете да се възползвате от допълнителни предложения за играчите на Каркасон като органайзери за лесно съхранение на всички части. 

За кого може да бъде подходяща играта?

Независимо на колко години сте, Каркасон игра може да Ви спечели завинаги. Тя е подходяща за всички – от малчуганите над 7-годишна възраст, през тийнейджърите, до родителите, бабите и дядовците.

И това е страхотна новина, защото в играта могат да се включат едновременно до петима на брой играчи, които да си подарят половин час забавление и приятни моменти.

Всеки, независимо от интересите му, може да бъде потопен в невероятната средновековна атмосфера с рицари, разбойници и монаси.

Какви предимства има?

Едно от най-важните неща, които открояват настолна игра Каркасон от останалите бордови или игри с плочки, е непредвидимостта и универсалността ѝ. Всички могат да се забавляват на полето за игра, независимо каква е възрастта им и интересите.

Същевременно играта развива наблюдателността, стратегическото мислене и логиката на играчите, така че е перфектна възможност за семейните игри вечери. 

Защо да се доверите на Orange center?

Независимо дали търсите любимата си настолна игра, пъзел, книга от художествената или нехудожествената литература, играчка за детето вкъщи или някоя интересна идея за подарък – в Orange center на едно място откривате всичко нужно.

Но освен приятното тук ще откриете и полезното в лицето на голямото разнообразие от продукти за училище, канцеларски материали и предложения за организиране на работното място.

Изберете едновременно пишещо средство с колекционерска стойност, художествените материали, раницата за детето, игрите и много други нужни продукти.

Пазарувайте по всяко време на деня с предложенията в нашата онлайн книжарница и очаквайте продуктите да пристигнат до Вас във възможно най-кратък срок. При поръчки на стойност над 49,80 лева пък получавате безплатна доставка.

Виж повече