Катан

10 резултата

10 резултата

Потопете се във вълнуващия свят на Катан! Със сигурност няма да сте сред първите, които да опитат късмета си, играейки известната настолна игра Catan, но можете да влезете в ролята на първите заселници на острова.

В тази категория ще откриете множество поводи защо си заслужава да го направите с предложенията на Orange за различните продукти от вселената на Catan.

На едно място сме събрали не само базовата настолна игра, но и нейните вариации, разширения и допълнения. Кое от всички да изберете и за още неща, които не всеки знае за Catan – прочетете повече тук.

Настолна игра Катан - какво трябва да знаете?

От 1995 година играта забавлява безброй семейства и компании по цял свят. Създадена в Германия от Клаус Тойбер, днес Катан е разпозната от мнозина като една от най-увлекателните настолни игри.

Отваряйки кутията на играта, влизате в ролята на безстрашни мореплаватели, акостирали по крайбрежието на остров Катан. Като заселниците на Катан Вие трябва да основете селища, да набавите ресурси, да строите улици, които в последствие да прераснат в градове.

За целта ще Ви трябва малко късмет в комбинация със стратегическо мислене, а и умения за преговори – разменната търговия е важна част от играта.

В един момент можете да се радвате на изобилие от вълна, от желязо, от дърво или от тухла – открийте как да размените ресурсите, за да си набавите нужното и да се преборите за надмощие. Обмисляйте ходовете си добре, защото развоят на играта е непредвидим.

Catan е първоначално разработен за 3-4 на брой играчи, но различните разширения, които допълват играта днес, позволяват броят на участниците да се променя. Има ги вариациите, които превръщат приключението на остров Катан за двама играчи, но по същия начин играта може да бъде модифицирана, за да бъде подходяща и за 5-6 участника.

Традиционната версия ще достави на цялата компания 75 минути забавление, а с някои от разширенията времето се увеличава до 90 минути.

Заради интересните си правила и уникалния начин за игра, Catan е награден с няколко големи отличия – през 1995 година става Игра на годината, а в последствие печели и Златното перо на град Есен (за най-добро упътване) и още много други отличия.

Може би най-голямата награда, която се преписва на Catan, е тази за „Игра на века“, получена през 2000 година.

Вече освен разширенията за базовата игра от вселената на Catan са създадени и други напълно самостоятелни игри като „Възходът на Инките“. Освен това днес можете да прехвърлите преживяването на ново ниво с 3D версията на класическата игра.

А за истински запалените играчи е създадена и специалната книга „CATAN: Книга загадки“, която включва 100 загадки от вселената на играта, зададени в 10 тематични глави.

Играта е достигнала до толкова много хора, че е успяла да вдъхнови и филми, и видеоигри, които позволяват да изпитаме по нови начини вълнението, типично за Catan.

За кого е подходяща играта?

На кутията ще откриете препоръка играчите да бъдат деца на над 10-годишна възраст, но в действителност всички хора с достатъчно добри инстинкти и със способността добре да обмислят, предвиждат и планират ходовете, ще се насладят на играта. Затова повикайте цялото семейство, когато се насочвате към необитавания остров.  

Защо да се доверите на Orange center?

Готови ли сте да приемете предизвикателството и да станете владетел на Катан? Изберете играта, с която да дадете начало на приключението.

Сред предложенията на Orange center ще откриете и множество други стратегически настолни игри, които ще осигурят забавлението за цялото семейство. А освен тях Ви очакват редица полезни продукти – канцеларски материали, ученически пособия, игри за деца и идеи за подаръци. Най-богато е разнообразието сред книжните ни предложения от художествената и нехудожествената литература.

Пазарувайте сред богатия избор в онлайн книжарницата по всяко време на деня и се възползвайте от безплатна доставка за цялата страна.

Виж повече