8,99 лв.

Иван Кондарев, том 2

Емилиян Станев
Абагар
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
8,99 лв.

Книгата е вторият том от романа "Иван Кондарев". Първият том може да разгледате тук.

Романът разкрива българското ежедневие в периода след Освобождението. Набляга се на темата за Септемврийското въстание случило се през 1923 г. В романа са представени много герои с различна история. От една гледна точка сме свидетели на тежка семейна сага, любовна драма и битови неволи.

По романа през 1974г. излиза игралния филм със същото заглавие. Оператор е Емил Вагенщайн, музиката е дело на Виктор Чучков.

 

Информация за "Иван Кондарев, том 2"
  • Брой страници 440
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2007
  • Националност автор България
  • Размер см 15 x 22 см.
Емилиян Станев
За автора

Емилиян Станев е роден в гр. Велико Търново на 28 февруари 1907 г. с името Никола Стоянов Станев. От малък баща му започва да го води със себе си на лов сред природата и по-късно това дава отражение в произведенията му, където намираме често нейни описания.

През 1948 г. излиза едно от най-известните му произведения – повестта Крадецът на праскови. След 1950 г. в продължение на 14 години работи върху своя роман със заглавие Иван Кондарев, в който са описани събитията свързани със Септемврийското въстание от 1923 г. Автор е на книги за деца и юноши: През гори и води, Лакомото мече, Чернишка и др.