Магазини
Любими
9,00 лв.
Изчерпано

Изкуството на войната

Сун Дзъ
Фама
Изчерпано количество
100%
9,00 лв.

SKU: 9789545971730

Тегло кг: 0.144

ISBN: 9545971730

Автор: Сун Дзъ

Издателство: Фама

Език: Български

Брой страници: 112

Вид корица: Мека

Година на издаване: 2010

Националност автор: Китай

Размер см: 13.5 x 21.5 см.

 

"Изкуството на войната" от древнокитайския пълководец и философ Сун Дзъ е най-знаменития военен трактта на всички времена, но и гениално творение - защото е много повече от наръчник по военно дело. Пестеливият, учудващо поетичен текст е образец на изящна словесност, а избистрените в него правила далеч надхвърлят конкретните рамки, обхващат цялото битие и са залог за успех във всички житейски области. Уроците по стратегия и тактика на Сун Дзъ са способ за човека да стане господар на съдбата си.

 

Да водиш битки и неизменно да печелиш победи, не е върховното превъзходство. Върховното превъзходство е да покориш врага, без да се сражаваш. Затова най-висшето постижение е да осуетиш плановете на врага. Ако познаваш врага и познаваш себе си, не бива да се боиш какъв ще е изходът и от сто битки. Ако познаваш себе си, но не и врага, за всяка извоювана победа ще претърпяваш по едно поражение. А ако не познаваш нито врага, нито себе си, ще губиш всяка битка. Предпазването от поражение е в наши ръце. Ала сгодата да сразим врага ни предоставя самият той. - "Изкуството на войната"

"Удивително е, че преди цели двайсет и пет столетия Сун Дзъ е изразил тъй много истини, които продължават да са в сила. Неговата кратка книжка и днес ясно показва кое и как се върши погрешно. Ако бе приложено умението на Сун Дзъ, ние може би нямаше да загубим войната в Корея, Британската империя може би нямаше да се разпадне и по всяка вероятност щяха да бъдат избягнати двете световни войни". - Дж. Клавел

* Сроковете за доставка могат да бъдат удължени и по време на кампании, както и в зависимост от наличностите на поръчаните артикули.

Доставка до твой адрес
  • При теб до 3 работни дни
  • Цена за доставка с куриер - 4.90 лв.
  • Безплатна доставка (за поръчка над 49.80 лв.)
Доставка до офис на куриер
  • Цена за доставка до офис - 4.90 лв.
  • По-кратък срок за доставка
Доставка до магазин на Orange Center
  • Доставката до магазин е безплатна!

Онлайн магазин orangecenter.bg уверява своите клиенти, че съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, имат правото да се откажат / или заменят получена от тях стока в срок от 14 (четиринадесет) работни дни от датата на получаване на стоката САМО при условие, че продукта е:

- в оригиналният си вид и качествени характеристики, със запазена оригинална опаковка и етикет, като не се счита за повредена опаковката, цялостта на която е била нарушена по начин, единствено позволяващ отделянето й от стоката.

- без следи от употреба (скъсване, надраскване, счупване или други повреди), както и няма други повреди, причинени от неправилна употреба.

Повече информация за връщане и замяна на стока ще намерите тук.

Остави коментар

Не е необходимо да имате създаден профил, за да оставите коментар


За автора

Сун Дзъ

Няма добавена информация