19,00 лв.

Когато има за какво да живееш

Виктор Франкъл
Изток-Запад
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
19,00 лв.

За способността на човека да се противопостави на всяко зло - и да пребъде. От автора на Човекът в търсене на смисъл.

Да кажеш „да“ на живота, да оцелееш въпреки страданието, страха и болката, означава да си открил смисъл в страданието. Онзи, който има защо да живее, може да понесе почти всяко как. Вътрешната сила на човека може да го издигне над външната му участ. Дори да не сме в състояние да променим обстоятелствата, винаги имаме свободата да изберем своето отношение към тях.

Виктор Франкъл проучва как смисълът е възможен и пред лицето на най-тежките удари на съдбата и какво помага на хората да се запазят духовно здрави във времена на криза. Смисълът на живота и жизнеустойчивостта са в центъра на създадената от Франкъл логотерапия, на анализа му на оцелелите от Холокоста и критичното му отношение към вътрешната празнота на модерното потребителско общество.

Тази книга предлага нов поглед към големия хуманист. Думите му, неостаряващи по своята сила и дълбочина, хвърлят мост между психологията и пълноценния живот.


"Аз съм не само лекар с две специалности, но и оцелял от четири  концлагера и затова знам, че човек е свободен да се издигне над всички условности и да се противопостави дори на най-тежките и сурови условия и обстоятелства, да им се опълчи благодарение на онова, което аз наричам упорство на духа."  Виктор Франкъл

Информация за "Когато има за какво да живееш"
  • Език Български
  • Брой страници 320
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2018
  • Националност автор Австрия
  • Размер см 14 x 21.5 см.
За автора

Няма добавена информация