25,00 лв.

Лекции за въведение в психоанализата

Зигмунд Фройд
Колибри
Ограничена наличност
Оценка 5.0 от 3 гласа
25,00 лв.

Зигмунд Фройд (1856–1939), един от най-прославените учени на XX век, прекарва живота си като професор и психотерапевт във Виена, разработвайки теорията и практиката на психоанализата. Умира в изгнание в Лондон, където е принуден да емигрира след завладяването на Австрия от хитлеристка Германия.

Психоанализата е революционна за времето си теория за психичния живот, разкрила съществуването на несъзнавана психична дейност. Появата ѝ променя коренно дотогавашните представи за човешката психика. Едновременно с това Фройд разработва и метод за изследване на психиката и за лечение на психични разстройства, с което поставя началото на психотерапията.

През зимните семестри на 1915/1916 и 1916/1917 г. Фройд изнася двайсет и осем популярни лекции върху психоанализата пред широка аудитория във Виенския университет. В следващите години той доразвива своята теория и през 1932 г. написва още седем лекции, които отразяват новото в нея. Този том обединява двата цикъла лекции. Четенето им не изисква предварителни познания, те са поднесени достъпно и увлекателно и представляват може би най-подходящата първа стъпка за всеки, който иска да се запознае с психоанализата.

В това издание са включени две непревеждани досега лекции – „Преразглеждане на теорията за сънищата“ и „Сънища и окултизъм“, благодарение на което разполагаме с тяхното пълно събрание.

Информация за "Лекции за въведение в психоанализата"
  • Език Български
  • Брой страници 472
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2013
  • Националност автор Австрия
  • Размер см 14 x 21 см.
Зигмунд Фройд
За автора

Зигмунд Фройд е австрийски психолог, писател и невролог. Роден е на 6 май 1856 г. във Фрайберг. Фройд е отличник в училище и започва да изучава италиански, френски, латински и гръцки език. Проявява интерес към правото и зоологията. Решава да учи медицина и постъпва във Виенския университет. Психологът обединява цяло поколение психотерапевти, които постепенно развиват психоанализата, първоначално в Австрия, след това в Швейцария и Берлин.