Егмонт
19,90 лв.

Любов

Елиф Шафак
Анишър
Наличен
Оценка 4.8 от 33 гласа
19,90 лв.

Бестселарът на Елиф Шафак "Любов" крие отговора на въпроса "Как любовта може да промени живота ни?", изследвайки съдбите на хора в преплетени култури и времена.

Това не е притча за суфизма и исляма.
Това е книга за свободата да търсиш своя Бог.

Това не е разказ за средновековния поет Руми и дервиша Шамс.
Това е книга за мъката да откриеш път към себе си.

Това не е съвременната история за романтичната връзка между американка и шотландец.
Това е книга за радостта да намериш път към другия.

Това не е любовен роман.
Това е книга за любовта.

Елиф Шафак пише ЛЮБОВ в продължение на 15 години и половина. Увлечена по суфизма още като студентка, авторката е вдъхновена от историята на странстващия дервиш Шамс от Тебриз и средновековния духовник, мистик и поет Руми. Във времена на фанатизъм и класови предразсъдъци те отстояват духовността, която носят в сърцата си, и отварят дома си за хора от всички прослойки на обществото. Твърдо вярват в учението за любовта като основна градивна частица на живота, любовта, която свързва хората през векове, култури и географски ширини.

Преди да се превърне в световноизвестен поет, духовният учител Джелаладин Руми търси себе си сред необяснима самота. Въпреки хилядите си почитатели и ученици Руми чувства, че нещо липсва в живота му. Странстващият дервиш Шамс идва в отговор на молитвите му. Тяхното приятелство променя живота на Руми завинаги.

Ела Рубинстайн е 40-годишна домакиня от Бостън, майка на три деца и рецензент към литературна агенция. Първата й задача е да прочете и оцени "Сладко богохулство" – роман, написан от напълно неизвестен автор на име Азис Захара. Книгата на Захара разказва през погледа на различни хора за пътя, извървян от Шамс към Руми, както и за ролята, която дервишът изиграва при трансформирането на успешния, но нещастен духовник, в отдаден мистик, страстен поет и защитник на любовта. Завладяна от "правилата" на суфизма, които защитават равенството на всички хора и религии и искрицата любов, която всеки носи в себе си, Ела осъзнава, че историята на Руми е огледало на нейния живот и че Захара – както Шамс, идва, за да я освободи.

ЛЮБОВ обединява в едно Изтока и Запада, минало и настояще, за да даде на читателя завладяващ, драматичен и жив разказ за любовта. Това е книга, която ни оставя без дъх, но най-вече отговоря на големия въпрос: "Как любовта може да промени живота ни?".

Информация за "Любов"
  • SKU 9789542705017
  • Преводач Емилия Л. Масларова
  • Тегло кг 0.507
  • ISBN 9789542705017
  • Автор Елиф Шафак
  • Издателство Анишър
  • Език Български
  • Брой страници 384
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2018
  • Националност автор Турция
  • Размер см 15 x 23 см.
Елиф Шафак
За автора

Елиф Шафак е родена през 1971 година в Страсбург, Франция, но живее в САЩ и Турция.

Романите и статиите си пише на турски и на английски език.

На българските читатели е известна най-вече с романите Любов, Чест, Копелето на Истанбул и 10 минути и 38 секунди в този странен свят.