14,00 лв.

Махамудра, побеждаваща мрака на невежеството

Кармапа Вангчук Дордже
14,00 лв.

Тоеа е един от главните трактати на медитативната система, практикувана от тибетската школа Кагю. Той е сьставен от Вангчук Дордже, IX Кармапа (1556-1603). известен с блестящите си произеедения на тази тема.

Махамудра или "Великият печат" е система за медитация върху природата на ума от Махаяна. Чрез този метод, като и чрез Шестте Йоги на Наропа, се постига състояние на Съвършенство и Просветление (Постигане на природата на Буда) в рамките на един човешки живот.

Ученията на Махамудра са предадени от Буда, появил се във формата на Ваджрадхара. В Индия приемствеността върви от Тилопа към Наропа и е донесена в Тибет от великия преводач Марпа. На свой ред той предава ученията на Миларепа, известен с постигането на Просветление по време на своя живот благодарение на усилената си практика.

От Миларепа ученията преминават у Гампопа, авторът на "Скъпоценното украшение на освобождението", а той ги предава на различни свои ученици, включително Дюсум Кхьенпа, Първият Гялва Кармапа, глава на школата Карма Кагю. Като се предава чрез последователни въп-лъщения на Кармапите и техните наставници и ученици, тази линия на Махамудра
(Карма Кагю) оцелява, без да прекъсва до днес.

Информация за "Махамудра, побеждаваща мрака на невежеството"
  • Брой страници 169
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2020
  • Националност автор Тибет
  • Размер см 13 x 20
За автора

Кармапа Вангчук Дордже

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация