6,00 лв.

Манифестация

Николай Атанасов
Алтера
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
6,00 лв.

Стихосбирка от Николай Атанасов.

В новата си стихосбирка "Манифестация" Николай Атанасов ошрифтява съвремеието през всичко онова, което задава циничния образ на българското ежедневие - реплики, с които се спори или които се иронизират, знакови расистки или сегрегационни политически изказвания, типажи от реклами, медийни клишета. В играта с тях, в оголването на нечувствителното мислене и в липсата на реакция от страна на т.нар. граждани, е силата на стихосбирката. Тя е и поредното доказателство, че Николай Атанасов е поет със свои теми, свой глас, свой болезнено изострен почерк.

"Възхитителна е смелостта на Николай Атанасов да манифестира, да отваря с тризъбата вилица на таланта си здраво стиснатата черупка на предразсъдъците. Езикът на поезията му докосва трептящото месо на любовта в отворената стрида-книга. Изящна и седефена, в нея капката лимон е условието за жизненост."
Силвия Чолева

"Най-големият залог на тази книга е, че оголва срастването между хомофобията, сексизма и кича, и показва как те пронизват българския език, българския манталитет днес. Предишната книга на Николай Атанасов действаше подривно на терена на канона и биографичното, тази - на терена на медиите и попкултурата, като припомня, че и политиката не е нещо по-различно от тях. Текстовете виртуозно балансират на ръба на агресивните дискурси, които днес заливат децата ни и нас, и които уж отхвърляме, а в крайна сметка възпроизвеждаме. Болезнено-подкожно и заедно с това иронично, игрово писане - истинска политическа поезия."
Биляна Курташева

"В новата си стихосбирка „Манифестация" Николай Атанасов ошрифтява съвремието през всичко онова, което задава циничния образ на българското ежедневие - реплики, с които се спори, или които се иронизират, знакови расистки или сегрегационни политически изказвания, типажи от реклами, медийни клишета. В играта с тях, в оголването на нечувствителното мислене и в липсата на реакция от страна на т.нар. граждани, е силата на стихосбирката. Тя е и поредното доказателство, че Николай Атанасов е поет със свои теми, свой глас, свой болезнено изострен почерк."
Амелия Личева

Информация за "Манифестация"
  • Брой страници 62
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2011
  • Националност автор България
  • Размер см 15 x 20.5 см.
За автора

Няма добавена информация