16,90 лв.

Майки и дъщери

Вероник Моралди
Емас
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
16,90 лв.
Една книга в търсене на отговор на въпроса "Превръща ли се всяка жена, рано или късно, в майка си?". Уникален нов поглед над връзката между майка и дъщеря.
 
„Ти си като майка си“ – думи, които будят щастие в някои жени и пълен ужас в други. Неизменно ли е всяка дъщеря да се превърне някой ден в майка си и дали стремежът да стане точно противолопожната жена няма да й изиграе лоша шега?
 
Известната френска психоаналитичка Вероник Моралди се опитва да отговори на тези въпроси и показва, че независимо дали дъщерите го признават, или не, майките играят огромно влияние върху техния емоционален, социален и дори сексуален живот.
 
Защото всяка жена се формира като личност, отъждествявайки се или противопоставяйки се на майката – тя винаги е матрицата. Майката носи огромна отговорност, защото предава на дъщерята идентичността и, още по-важно, стойността, която по-късно момичето само ще има за себе си. За да е уверено в живота, то трябва да е получило одобрението на майката. В противен случай ще се лута в безкрайно търсене, което може да го отведе по пътя на нещастни връзки и несполучливи приятелства.
 
Това е задължителна книга за всяка жена – защото дори да не е (все още) майка, всяка жена е дъщеря. Но тя е и за съпрузите, партньорите, бащите, синовете, братята, защото те, дори и не по свое желание, са актьори в безкрайната пиеса майка-дъщеря.
Информация за "Майки и дъщери"
  • Език Български
  • Брой страници 400
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2016
  • Националност автор Франция
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация