19,00 лв.

Мемоари. Княз Феликс Юсупов

Феликс Юсупов
Прозорец
Ограничена наличност
Оценка 5.0 от 1 глас
19,00 лв.

Искрения разказ за живота на Феликс Юсупов, разказан от първо лице, без да премълчава нищо.

100 години от престъпната Октомврийска революция (1917-2017)

Историята на най-скандалния руски княз, владетел на несметни богатства, убиец на Распутин и доживотен изгнаник. Един от най-богатите и колоритни руски аристократи, княз Феликс Юсупов, граф Сумароков-Елстон-младши (1887 – 1967), разказва за живота си артистично и непосредствено като човек, който стои над светските условности. Известен във висшето общество с физическата си красота, фриволните си нрави и безкрайните си любовни похождения с жени и мъже, младият Феликс често е бил в устата на дворцовата аристокрация.
Дори женитбата му с племенницата на императора само привидно укротява неудържимия му нрав. Свободният му дух го сближава със забележителни личности на неговото време, забърква го в невероятни ситуации, които той споделя с неподражаемо чувство за хумор.
Октомври 1917 г. е ножът, който разрязва на две живота на княза. Прокуден от революцията, Юсупов разказва безбройните си митарства в емиграция. Оригинален, артистичен и разкрепостен, той се впуска в множество начинания, пътува из Европа и до Щатите, дори успява да осъди филмовия колос „Метро Голдуин Майер“ за засягане на честта му във филм за Распутин.
Семейство Юсупови, руснаци до мозъка на костите, никога не приемат френско гражданство и до сетния си дъх се надяват, че ще се върнат в родината. Нещо, което така и не се случва.

Информация за "Мемоари. Княз Феликс Юсупов"
  • Език Български
  • Брой страници 416
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2017
  • Националност автор Русия
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация