15,00 лв.

Моето приключение Истанбул

Селим Илери
Весела Люцканова
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
15,00 лв.

Авторът Селим Илери описва преживяванията си във вечния град Истанбул.

Селим Илери, който в продължение на години като признателност следва Истанбул, в тази своя книга проучва хилядолетния живот, историческото минало - от архитектурата до кухнята, културната среда - от писателите до художниците, до театралните и кино артистите на този уникален град, с безброй подробности.

Самозапазващият се Истанбул, понякога в литературата, понякога в някоя картина или в стара снимка, внезапно се изпречва пред теб. Понякога противопоставила се на времето стара чешма в тясна уличка или гробището, пред което минаваш и заминаваш, малката квартална джамия, лилавите облаци на глицинията, които струят от историческата стена, датираща чак от византийско време, селското кафене, понякога само ароматизираните твърди бонбони или внезапно изпречващи се пред мен пурпурночервените “шекер за лохуси” с мирис на карамфил и още кой знае какво - всичко това разказва за истинския Истанбул, който по никакъв начин не може да пребродим.

„За щастие има Истанбул, който се е самозапазил. В моето приключение Истанбул, да търсиш в него спасение, е истинско щастие."
Селим Илери

Информация за "Моето приключение Истанбул"
  • Език Български
  • Брой страници 384
  • Вид корица мека
  • Година на издаване 2013
  • Националност автор Турция
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация