5,00 лв.

Надпревара за Армагедон

Майкъл Бейджънт
Хермес
Изчерпано количество
5,00 лв.

С наближаването на 2012 година, когато според астрономическия календар на маите, древната китайска „Книга на промените” и предсказанията на Нострадамус ще настъпи краят на света, хората все по-тревожно търсят знак за наближаваща глобална катастрофа. Майкъл Бейджънт - един от най-скандалните религиозни теоретици на нашето време, дава своето тълкувание за причините, които могат да доведат до изпълнението на древното пророчество.
В най-новата си книга Бейджънт разглежда мотивите и целите на трите най-разпространени монотеистични религии – християнството, мюсюлманството и юдеизма – и тяхната роля в предстоящия Армагедон. Според автора, сред привържениците на тези религии има крайни фундаменталисти, които правят всичко възможно да ускорят идването на Апокалипсиса, описан в свещените текстове. Това са световни лидери с голяма власт – политици, индустриалци и военни, които искат да владеят Йерусалим и оттам да управляват света, а политиката да е подчинена на религията.
Както и в предишните си книги, Бейджънт не се страхува да назове нещата с истинските им имена и да посочи публични фигури и задкулисни кукловоди, светски и религиозни лица, които работят целенасочено за настъпването на Армагедон. Целта на автора не е да шокира, а да мобилизира силите за противодействие срещу фанатизма и екстремизма, независимо коя религия ги е породила.

Информация за "Надпревара за Армагедон"
  • Брой страници 296
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2010
  • Националност автор Нова Зеландия
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация