16,99 лв.

Не бой се и ела

Пейо Яворов
Персей
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 3 гласа
16,99 лв.

Три изключителни жени пресичат пътя на поета П. К. Яворов. Дора Габе и Мина Тодорова го вдъхновяват, за да създаде шедьоври на любовната лирика. Каравелова го кара не да напише, а да изживее най-голямата драма в живота си. 

И трите принадлежат към известни, богати и уважавани семейства- Дора е дъщеря на заможен чифликчия от Добруджа, Мина – на един от най-богатите българи тогава, а Лора – на министър-председател на следосвобожденска България. Никое от трите семейства не приема поета, но това не може да унищожи любовното чувство. То оцелява като бледа теменуга сред тръни, в погледа на две хубави очи или в един стон на душата… За да се стигне до най-фаталната любов, започнала не къде да е, а на гробището – в Бианкур, на гроба на Мина. Любовта, която Яворов ще заплати с живота си.

Освен любовните шедьоври на поета, книгата представя интимните истории на поета, като те са разказани не от някой друг, а от самите участници в тези любовни драми: Яворов и жените в неговия живот. Някои от документалните материали се публикуват за пръв път.

Информация за "Не бой се и ела"
  • Брой страници 192
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2011
  • Националност автор България
  • Размер см 12 x 16 см.
За автора

Няма добавена информация