72%
Промо цена 5,00 лв. Редовна цена 18,00 лв.

(Не)възможният синдикализъм

Пепка Бояджиева, Петя Кабакчиева
Сиела
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
Промо цена 5,00 лв. Редовна цена 18,00 лв. Спестяваш 13,00 лв.

Идеологическата рамка на профсъюзите, синдикалните искания, антисиндикалните профсъюзи и още много по темата.

Книга от поредицата на Института за изследване на близкото минало, посветена на профсъюзите в България през социалистическия период.

Създаден през есента на 2005 г., Институтът за изследване на близкото минало идва да запълни една все по-осезаема липса в академичния и в обществения ни живот. Комунистическото минало е загърбено, но не е осмислено и преодоляно, не е изживяно като манталитет и продължава да се възпроизвежда под различни форми. На фона на общественото мълчание за комунизма и сблъсъка на различни частни памети и стратегии за манипулирането им се появяват поколения без историческа памет. Ще бъде жалко, ако преминат през историята или по-точно историята премине през тях, без да разберат какво точно им се е случило. Институтът си поставя за цел насърчаването и подпомагането на изследванията в областта на съвременната българска история, както и методологическото обновяване и обогатяване на тези изследвания. Стремежът ни е да помогнем на младите хора в България и на всеки четящ и любознателен гражданин да получат адекватно познание за отминалия период.

Поредицата Минало несвършено, осъществявана съвместно с Институт „Отворено общество“, ще предлага резултатите от извършваните изследвания.

Информация за "(Не)възможният синдикализъм"
  • Брой страници 352
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2019
  • Националност автор България
  • Размер см 16 x 23 см.
За автора

Няма добавена информация