50%
Промо цена 7,00 лв. Редовна цена 14,00 лв.

Недоразумение в Москва

Симон дьо Бовоар
Колибри
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
Промо цена 7,00 лв. Редовна цена 14,00 лв. Спестяваш 7,00 лв.

Предлагаме на читателите неиздаваната у нас дълга новела "Недоразумение в Москва" (1966-1967), предназначена първоначално за сборника "Сломената жена", но изоставена впоследствие и публикувана във Франция през 1992 година. Ставаме свидетели на съпружеската и личностната криза, която изживяват Никол и Андре, двойка пенсионирани учители, по време на едно пътуване до Москва при дъщерята на Андре от първия му брак - Маша.

Редувайки гледните точки, Симон дьо Бовоар разбулва взаимните огорчения и обвинения на героите, в които без мъка разпознаваме нея и Сартр, както и страха от наближаващата старост. В новелата тясно се преплитат личната и колективната история - недоразумението между съпрузите, възникнало по време на пътуването, и политическото разочарование. Творбата предоставя завладяващо критично свидетелство за Съветския съюз в средата на шейсетте, а прозрачният, въздействащ стил я сродява с най-добрите страници от творчеството на писателката.

Една февруарска вечер, спуснатите завеси, светлината на лампите върху възглавниците в багрите на дъгата и внезапно зейналото отсъствие: "Той ще живее с друга, на друго място". Какво да се прави, ще трябва да се примиря! - рече си тя. Водката беше ледена, хайверът - кадифеносив, Маша ѝ харесваше, Андре щеше да е само неин в продължение на цял месец. Почувства се напълно щастлива.

Информация за "Недоразумение в Москва"
  • Брой страници 104
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2018
  • Размер см 12 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация