24,90 лв.

Нож в раната

Антъни Хоровиц
24,90 лв.

Колкото и невероятно да звучи, в „Нож в раната“ писателят Антъни Хоровиц е обвинен в убийство и единственият, на чиято помощ може да разчита, е бившият детектив Даниъл Хоторн.

Когато си известен и уважаван писател, едно от най-неприятните неща, които те застрашават, е някой критик да напише лошо ревю за последната ти творба. Ами ако това ревю е крайно отрицателно, а критикът бъде убит и ти се окажеш основният заподозрян за убийството? В „Нож в раната“, четвъртата ни среща с детектива-консултант Даниъл Хоторн и писателя Антъни Хоровиц, след бестселърите „Убийството е всичко“, „Присъдата е смърт“ и „Опашка от убийци“, се случва точно това. Но този път нещата са прекалено лични, защото самият Хоровиц е арестуван за убийство и единствено мрачният ексцентрик Хоторн може да го спаси от затвора.

Всъщност Хоровиц е този, който иска да сложи точка на отношенията помежду им. След трите разследвания в компанията на Хоторн, проследени в първите три книги от поредицата, писателят има желание да продължи в друга посока. Сега основното му внимание е ангажирано с пиесата „Енигма“, чиято премиера предстои на лондонския Уест Енд. Въпреки големите очаквания пиесата не се радва на добър прием, а маститата критичка Хариет Тросби е особено ожесточена в своята рецензия.

На следващата сутрин Хоровиц е арестуван за убийството на същата критичка. Всички улики сочат, че той е извършителят, а и размазващото ревю е повече от убедителен мотив за полицията. Писателят бързо разбира, че обстоятелствата са срещу него и единственият човек, който може да му помогне, е Хоторн. Двамата разполагат с много малко време, за да докажат невинността му и да открият кой го е натопил.

Списъкът със заподозрени съвсем не е малък. Той включва тримата актьори от пиесата, продуцентът и неговата асистентка, както и режисьорът, който преди години също е бил унизен от ревю на Тросби. От друга страна самата Хариет Тросби е личност, която не буди симпатии, дори сред най-близките си. В тази сложна плетеница може да се ориентира единствено Хоторн, за чийто обвит в мистерия живот научаваме нови подробности. А времето неумолимо изтича и самият Хоровиц вече вижда как ще прекара дълги години зад решетките...

Информация за "Нож в раната"
  • Език Български
  • Брой страници 336
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2023
  • Размер см 14 х 21 см.
За автора

Няма добавена информация