12,00 лв.

Очите на светицата - книга 1: Херос

Ана Толия
Тодор Манчев Белев
Изчерпано количество
12,00 лв.

Невероятно стилен, изключително динамичен, наситен с много страст и кипящ от фантазия, романът „Херос“ нажежи до крайност интереса към Ана Толия, неговата млада авторка, проправяща своя оригинална пътека сред българските читатели. Книгата е завладяващо огнена и в нея се усеща духа на трилъра, но и закачливото звучене на приключението. Думите се плъзгат леко в съзнанието, напрежението нараства, пресъздавайки исторята, в която известният професор-траколог Александър Валан е открит мъртъв в дома си. С разследването се заема детектив Таков. Той предполага убийство. Дъщерята на професора Бендида е въвлечена в Тайно тракийско общество, в което някога е членувал баща й. Там тя е упоена и отровена. Има една седмица да открие Златната апликация с Бог Херос, която тракийският цар Ситалк е носел на гърдите си. Със събирането на 4-те части на конника от древните тракийски могили се заемат детективът, дъщерята и Йоргос, гръцки археолог и приятел на професора. Но тримата се блъскват с Тракийският оракул, в лицето на тайнствена жена, пазителка на Свещенния Тракийски Дух. Дали ще успеят да съберат парчетата от златната апликация и да спасят живота на Бендида или ще загинат в каменните хралупи на древните оброчища? Напрежението не секва нито за миг.
Херос е книга първа от зрелищната трилогия „Очите на Светицата“, в която за пръв път български автор навлиза смело в дебрите на тракийските потайности. С вродения си усет към детайла и блестящ изказ, талантливата авторка се чувства най-близо до собственото си аз и ни доказва, че имаме какво да разкажем на света. „В тази книга описах една тракийска история, пречупена през моя мироглед. В нея вградих цялото си сърце и душа“, споделя младата Ана-Толия.
"И като свалих доспехите, с които бранех царството си, съсякох с меча си Златният конник, що лежеше на гърдите ми.И като дадох частите на най-верните си хора, аз, Ситалк, цар на всички Одриси от Истос до Ипсала, ги в клетва обвързах -да скрият онуй, що даваше сила на народа ми, а мен пазеше от вражия меч"... 25 века по-късно, загадъчната смърт на известен археологотприщва серия от ритуални убийства. Те се изправиха срещу убиеца в търсене на Златния конник. Но не знаеха, че бяха разгневили Оракула на Тракия. Наказанието беше смърт!"

Информация за "Очите на светицата - книга 1: Херос"
  • Брой страници 173
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2013
  • Националност автор България
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация