10,00 лв.

Откриването

Петер Турини
Рива
Изчерпано количество
10,00 лв.

Сборник с пиеси от австрийския автор Петер Турини.

Австрийският писател Петер Турини е роден през 1944 г. в Каринтия. До 1971 г. упражнява различни професии. Оттогава е писател на свободна практика и живее във Виена и Рец. Става известен с първата си театрална творба "Лов на плъхове" и сценария на телевизионната серия "Алпийска легенда". Автор е на много пиеси, филмови сценарии, издава стихосбирки, публикува публицистични текстове и есета. Носител е на многобройни авторитетни литературни награди. През 2008 г. получава наградата "Вюрт" за европейска литература и златния пръстен на Йохан Нестрой.

Произведенията на Турини са преведени на повече от трийсет езика, а пиесите му се играят на всички големи световни сцени. Някои от тях са излъчвани и като радиопиеси или са заснети като телевизионни филми.

В тази книга са включени най-новите пиеси на автора.

"Само в театъра за секунди, минути или най-много за една вечер се разкрива цялото щастие, цялото нещастие. С всяко вдишване, с всеки поглед, с всяко движение на ръката се случва нещо ново, чудесно или ужасно. Тук всичко е възможно, особено обратното."
Петер Турини

Информация за "Откриването"
  • Брой страници 224
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2009
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация