Латексови балони

49 резултата

Страница

49 резултата

Страница

Превърнете всеки повод в празник с подходящите балони. В тази категория събрахме всички латексови балони, които можете да откриете в Orange.

Какво трябва да знаете за тази характерна и вечно обичана парти украса? Тук споделяме малко повече интересни факти и полезна информация за балоните, изработени от латекс. 

Какви латексови балони ще откриете при нас?

Класиката в жанра сред парти аксесоарите, латексовите балони, днес могат да се открият в най-разнообразни цветове и размери. 

Обикновено се срещат в яйцевидна или в кръгла форма. Но най-голямо разнообразие ще откриете на база цвета им – някои са прозрачни, някои са цветни, някои са с красив принт или илюстрация. 

В тази категория сме събрали както комплекти с еднакви дизайни, така и комплекти от балони, които се допълват – няколко с плътен цвят, други с илюстрации. Освен това можете да изберете сред прозрачните балони с конфети както и цели сетове за гирлянди.

За какъв повод са подходящи?

Рожден ден, моминско парти, Свети Валентин и почти всеки специален повод може да стане по-запомнящ се, когато добавим към него празнични балони. 

В категорията сме събрали на едно място балони, които се отличават и са подходящи за различни тематични партита. Но освен тях тук ще откриеш и класическите балони в плътен или полупрозрачен цвят. Цветовете могат да бъдат пастелни или металически, а дори и неонови. 

Колко дълго издържат?

Както всички балони в Orange, латексовите също могат да се надуват както с въздух, така и с хелий. А трайността им се определя от размерите им. Когато са надути с хелий, най-малките балони могат да изтраят няколко часа, преди да спрат да се реят, а след това размерът им се променя. 

По-големите балони могат да останат във въздуха и с непроменена форма около един ден при стайна температура. Надути с въздух, балоните могат да траят по-дълго. 

Интересни факти за латексовите балони 

Всеки знае колко забавни са балоните, но знаете ли тези забавни факти за тях:

  • Латексът се извлича от каучуковите дървета. Едно дърво може да се използва за създаване на латекс в продължение на 40 години. Днес можем да се сдобием с латекс и по синтетичен път. 
  • Латексовите балони се произвеждат от 1847 година насам, като преди това разпространени са били балоните, изработени от гума. 
  • Напълнен с хелий, един латексов балон може да се издигне до 5 километра в небето.
  • Всяка година се произвеждат средно 1 милиард латексови балони. 
  • Латексовите балони са проводник на електричество, затова често се използват в научни експерименти. 
  • При надуване латексовите балони могат да уголемяват размера си със средно 800%. 
  • Смята се, че са нужни около 4 хиляди балони, напълнени с хелий, за издигнат във въздуха човек, тежащ около 50 килограма. Все пак не съветваме да тествате това вкъщи. 
  • Балоните с хелий често се използват, за да придадем на гласа си забавно звучене. Причината хелият да предизвиква този ефект е, защото той е с по-малка плътност от въздуха. Това позволява на звука да се движи по-бързо и променя начина, по който звучим обикновено.

Защо да се доверите на Orange?

В Orange обичаме празниците да са радостни, затова и тук ще откриете всичко нужно за едно незабравимо парти. От балоните и надписите, през свещичките, декорациите за маса и чак до приборите. 

Подбрали сме неутрални предложения, които могат да се впишат в атмосферата на всяко празненство, но сред продуктите ще откриете и такива, които взаимно се допълват, за да оформят специална тема за партито. Изберете най-подходящата, която отразява характера на празнуващия. 

Освен парти аксесоари в Orange ще откриете книги, продукти за училище, тефтери и календари, настолни игри, пъзели, манга и комикси, мърч и хиляди идеи за подарък. 

Поръчайте с безплатна доставка при поръчки над 49.80 лева или се възползвайте от услугата Click&Collect, която позволява да вземете продуктите си без такса доставка от удобен за Вас обект. 

Виж повече