8,00 лв.

Песните, научени от теб

Онур Бехрамоглу
Small Station Press
Ограничена наличност
8,00 лв.
Една книга, която ще ви грабне с първия стих.
 
Онур Бехрамоглу е роден през 1975 г. в Истанбул. Автор е на две поетични книги - "Киселина или отрова" и "Песните, научени от теб" и една епистоларна - "Вълнението да бъдеш създаден отново" - писма между неговите чичовци-поети Атаол Бехрамоглу и Нихат Бехрам от затвора.
Комунист е в социалистическия вестник "Биреюн" и успоредно организира семинари върху поезията в частни академии, пише драматургия и консултира филмови проекти. Представял е турската литература в редица поетични фестивали - Берлин, Москва, София, Хайфа. Той смята, че поезията е протест, а не литература - затова никога не кандидатства за поетични награди.
 
Онур успява винаги да ме изненада - напомня ми маратонец, преодоляващ разстоянията с огромна увереност в себе си. За разлика от съвременниците си, той те отпраща право в универсалното, космическото... така при тази негова разбъркана структура на стиха е трудно да определиш къде ще те отведе следващата строфа и затова тя те привлича с желанието да я предусетиш и отгатнеш.
Ахмед Гюнбаш
 
Синтезът между имагинерно и наративно в стила на Бехрамоглу се смята за оригинален подход в съвременната турска поезия. Интегралната структура на неговите стихотворения напомня формата на музикална композиция, пълна с вземащи ума идеи, теми и вътрешни връзки, а революционната му интерпретация на живота е забележителна.
Ефе Дуян
Информация за "Песните, научени от теб"
  • Език Български
  • Брой страници 80
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2016
  • Националност автор Турция
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация