135,00 лв.

Писалка Parker Urban Premium Amethyst Pearl

 
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
135,00 лв.

Елегантна писалка Parker от серията Urban Premium, отличаваща със своите дълбоки и интензивни лилави нюанси, придаващи неповторимия й облик.

Серията "Urban" на Parker съчетава ергономичност със стил. Удобството при писане е гарантирано.

Писалката е пишещ инструмент с резервоарче с течно мастило на водна основа, което се спуска към писец чрез система за подаване на мастило. Системата за подаване на мастило и писецът са основните елементи на всяка писалка.

Важни фактори за всеки писец са: материала, размерът, формата, наострянето и конструкцията. Сърцевината на писеца има основна роля и е изработена от много твърд материал за предотвратяване изхабяването на писеца. Сърцевината на писеца определя и дебелината на писане, която варира от тънко - F, средно - M и плътно - B. 

Най-често писците са от неръждаема стомана. В първокласните писалки се използват златни писци, които са по-еластични и позволяват индивидуален стил на писане.

Писалките обикновено се зареждат с:

- пълнител-патронче, което представлява контейнерче за мастило. Всяка писалка има резервоар, където се поставя патрончето, заредено с мастило, което след изразходване може да се заменя с ново.

- конвертор - в този случай патрончето се заменя с устройство подобно на спринцовка, която се нарича конвертор. Конверторът изсмуква мастило (например от стъклена мастилница) през писеца е помоща на бутало.

Компоненти на писалката:

1. тяло (корпус)
2. капачка
3. гъвкав клипс
4. предна част
5. писец
6. система за подаване на мастило
7. пълнител

Материал на перото: Неръждаема стомана

Материал на корпуса: алуминий

Дебелина на линията: F (0.8 мм.)

Начин на зареждане: с пълнител-патронче.

Важно: За по-продължителен живот на една писалка се препоръчва на всеки 2-3 месеца предната част се почиства с течаща студена вода, след което се оставя в съд с вода за няколко часа.

Информация за "Писалка Parker Urban Premium Amethyst Pearl"
  • SKU 1906860
  • Производител Parker
  • Материал Алуминий
  • Колекция Parker - Urban
  • Цвят на корпуса лилав
  • Марка Parker