119,00 лв.

Планетариум Discovery Explorer

 
Изчерпано количество
Оценка 4.8 от 4 гласа
119,00 лв.

Планетариум - проектор на Discovery Explorer съчетава внушителни визуални репродукции на съзвездия, които са част от нашата вселена и показва на децата звездите, планетите и съзвездията в нощното небе. 

С помощта на системата-планетариум ще помогнете на всеки малък любопитко и бъдещ астроном да се научи да разпознава отделните звезди и съзвездия.

Поставете глобуса върху крушката на светещата стойка върху равна повърхност, като за по добър резултат поставете палнетариума на високо място, в близост до таван (можете да променяте позицията му до получаване на най добър образ)
В комплектът са включени две крушки (едната е резервна), като се поставят на предвиденото и указано място посочено и в цветното приложение.
След това се поставя капакът (с отвора, сочещ надолу). След което обърнете по часовниковата стрелка, за да заключите системата!

Вашият личен планетариум е готов за използване!

С него можете да наблюдавате цветни и подробни небесни карти, да наблюдавате звезди и съзвездия, Слънцето, Луната, Млечният път, четирите луни на Сатурн, двете луни на Марс, петте луни на Уран и много други.
Проследете векторите, свързващи обектите, които наблюдавате и да видите как те се движат, вижте напречното сечение на сянката на Земята на разстояние от Луната, което пък ще ви помогне да видите и обстоятелствата, при които наблюдаваме лунни затъмнения.
Можете да видите също пътищата на Слънцето и Луната, да запаметявате карти, които да отваряте по- късно (в няколко различни формата), да принтирате снимки и карти с високо качество на изображението, да наблюдавате движението на различни планети около орбитата на Слънцето.

Образователният комплект съдържа:

1 глобус на съзвездията
1 светеща показалка
1 CD
2 крушки (едната, от които е резервна)
упътване

Комплектът работи с 6 батерии LR06, АА, които не са включени в комплекта!

Препоръчителна възраст: 8 години +

Информация за "Планетариум Discovery Explorer"
  • SKU 5060062142464
  • Производител Trends UK
  • Материал Комбиниран
  • Марка Trends UK Ltd