10,00 лв.

По пътя на Ганг

Илия Троянов
Сиела
Изчерпано количество
10,00 лв.

Илия Троянов, писател, журналист и издател, е роден в България през 1965 г. Родителите му емигрират в Германия през 1971 г. и там получават политическо убежище. Скоро след това заминават за Кения, където бащата на автора работи като инженер. От 1972 до 1984 г. Илия Троянов живее в Найроби. След няколкогодишен престой в Париж завършва право и етнология в Мюнхен. През 1989 г. основава издателство “Марино” за африканска литература и предприема пътешествия из Африка. През 1998 г. заминава за Бомбай и прекарва там пет години. През 2001 г. в продължение на три месеца прекосява пеша Танзания по стъпките на английския изследовател сър Ричард Бъртън. Живее в различни части на света.
Автор е на книгите “Кучешки времена. Завръщане в чужда страна” – сборник интервюта и репортажи за живота в България в годините на преход, “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, “За свещените извори на исляма”, ”Събирачът на светове”, “Номад на четири континента”.
Носител е на литературните награди “Бертелсман” (1997), Адалберт фон Шамисо (2000), Марбургската литературна награда (1996), наградата за белетристика на Лайпцигският панаир на книгата (2006), Берлинската награда за литература (2007). Книгите му са преведени на двадесет езика.
“По пътя на Ганг” е посочена от пресгрупата Конде Наст Пъбликейшънс за една от 86-те най-добри книги на всички времена в жанра пътепис.
“За мен пътуването е инструмент, вдъхновение и тема за писане... За мен най-важното не е да пътуваш в чужбина и да се върнеш обратно у дома, а да превърнеш онова, което е чуждо, в свой дом – като усещане и като език...”
Емигрант от времето на Студената война, Илия Троянов разказва за пътуването си по Ганг - от извора й през хаотичните градове по течението й – с разбиране и уважение към реката и нейните поклонници.

Информация за "По пътя на Ганг"
  • Брой страници 174
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2008
  • Националност автор България
  • Размер см 14.5 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация