12,00 лв.

По пътя на маите: В търсене на една изгубена цивилизация

Георги Лозев
Сиела
Изчерпано количество
12,00 лв.

Авторът е бил военен от 1996. Отказал се от военната кариера, той се установява в Париж, където работи като охрана. Но след известно време желанието му за приключения го отвежда в Того, Африка. Малко след това получава предложение за работа в Никарагуа и той се съгласява да отиде само за няколко месеца. Няколкото месеца обаче се превръщат в години и Георги и до днес живее там. Там се раждат двете му дъщери – Мелиса и Нели.  Въпреки че се е установил, той не спира да пътува. Всяка свободна минута яхва мотора си и отпрашва из джунглите на Централна Америка, защото както самият той обича да казва: „Пътят е моят живот.”

Книгата, която държите в ръцете си, ще ви заведе на едно пътуване с мотор от никарагуа до Гватемала в търсене на тайните на този древен народ, чиито корени се губят в миналото, но чиято култура е оцеляла и стигнала до нас чрез странните й йероглифи по паметниците на Копан и Киригуа. Ще обиколите и Мексико с автобус от Акапулко до Вера Круз, минавайки през Монте Албан, Ел Тахин и Теотиуакан.
Неизбежно ще засегнем и темата за календара на маите, но не за да се подготвим за края на света, а единствено и само за едно ново начало.

Информация за "По пътя на маите: В търсене на една изгубена цивилизация"
  • Език Български
  • Брой страници 132
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2012
  • Размер см 23 x 17 см.
За автора

Няма добавена информация