17,00 лв.

Политиката на нас самите

Ейми Алън
Изток-Запад
Изчерпано количество
17,00 лв.

 

Ейми Алън е професор по философия и изследвания на пола (Parents Distinguished Research Professor) в Колеж Дартмут, един от осемте университета в САЩ от Ivy League. Тя е автор на книгите The Power of Feminist Theory: Domination, Resistance, Solidarity (Westview, 1999) и The Politics of Our Selves: Power, Autonomy, and Gender in Contemporary Critical Theory (Columbia University Press, 2008). Ейми Алън е главен редактор съвместно с Андрю Арато и Андреас Каливас на списание Constellations и също така водещ редактор на  порeдицата Нови посоки в критическата теория на Columbia University Press.
Аз разглеждам критическата теория като въвличаща ни в работа по само-проясняване на борбите и копнежите на епохата ни. Това значи, че критическата теория по никакъв начин не бива да се разглежда като отделена от практиката... Това на свой ред означава, че критиката винаги е вкоренена в исторически, социални, културни и политически практики, които се опитва рефлексивно да разбере, диагностицира, критикува и - да! - да се опита да трансформира и промени. Аз не съм, обаче, толкова наивна да вярвам, че работата на теорията може сама по себе си да ни отведе към социална или политическа трансформация... Въпреки това наистина мисля, че е възможно теорията да открие нова перспектива, нов начин за разглеждане и осмисляне на света, което на свой ред може да мотивира индивидите и може би дори групите да се опитат да променят своята социална и политическа действителност.
 
Ейми Алън
(в интервюто за българското издание на книгата)
 
Критически изследвания поредица на ФХСИ и Изток-Запад  за критическа политическа философия и социална теория. Само съвременни изследвания, водещи автори, смели тези, теорията като инструмент за анализ, но и за преобразуване  на практиката. Фокус върху настоящето, върху силите, които го владеят, но и върху неочакваните възможности, които то отваря. Лаборатория за социално въображение.

 

Информация за "Политиката на нас самите"
  • Език Български
  • Брой страници 320
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2013
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 15 x 22 см.
За автора

Няма добавена информация