15,00 лв.

Пурпурен цитрус & сладки ухания

Силвена Роу
Ентусиаст
Изчерпано количество
Оценка 4.7 от 3 гласа
15,00 лв.

Силвена Роу ви кани на пътешествие из историята на Източното Средиземноморие, докато вкусва някои от най-добре пазените тайни на кулинарния свят. Тук зехтинът, розмаринът и босилекът от Запада се съчетават с екзотични подправки от Изтока за изненадващо лека и разнообразна съвременна кухня – доказателство, ако изобщо е било нужно такова, че Средиземноморието е много повече само от Италия и Франция.
Това е храна за здравословен живот, храна за празнуване и, преди всичко, храна за споделяне. Силвена Роу представя собственото си тълкуване на рецепти с богата традиция, следвайки стъпките на османските готвачи, съчетавали сладко и кисело, прясно и сушено, мед и канела, шафран и сумак, вода от ароматна роза и от портокалов цвят.
„Пурпурен цитрус & сладки ухания“ представя изкусителни рецепти и зашеметяващи фотографии, съживява естествената красота и неустоимите вкусове на Източното Средиземноморие.

Информация за "Пурпурен цитрус & сладки ухания"
  • Брой страници 252
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2013
  • Националност автор България
  • Размер см 19 x 24 см.
За автора

Силвена Роу е български автор и професионален готвач, работил в България, във Великобритания и в ОАЕ. Родена в град Пловдив, в семейството на майка българка и баща турчин, тя отрано се докосва до разнообразни култури и кухни.  

Колоритното ѝ наследство и любовта ѝ към храната ѝ печели голяма популярност сред готвачите, като изгревът на кариерата ѝ се случва във Великобритания. Там тя пише кулинарни статии във вестник Гардиън, участва в различни предавания по Би Би Си и ITV и става консултант във филма на Дейвид Кронънбърг „Източни обещания“ 

През пролетта на 2011 година отваря врати нейният ресторант в Лондон „Куинс“, а през 2013 година започва да води кулинарното шоу „Щипка сол“ по bTV. Популярността ѝ в България само нараства, когато става ментор в кулинарното риалити MasterChef през 2019, 2020 и 2021 година.  

През лятото на 2021 г. стартирa своя YouTube канал и издава деветата си книга с рецепти „Моята кухня“, която е и нейна първа книга на български език. Две от книгите ѝ печелят престижни отличия, като Пиршества“ е спечелила престижната награда за храна и напитки – Glenfiddich Food.  

Днес тя продължава да споделя любовта си към храната с хората, като ястията, които приготвя се открояват с отличителни вкусове, заемки от българската и ориенталската кухня.