13,00 лв.

Рецепта за кошмари

Иван Атанасов
Изток-Запад
Ограничена наличност
Оценка 5.0 от 1 глас
13,00 лв.

Ужасяващи, шокиращи, плашещи - 24 разказа, които вледеняват кръвта във вените. Сборникът не се препоръчва на лица под 18 години.

Иван Атанасов (р. 1979) е завършил английска филология в пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и е работил близо две десетилетия като преводач, рецензент и редактор за различни издателства. Има три номинации за художествен превод – две за наградата „Пловдив“ и една за наградата „Кръстан Дянков“, – а през 2012 г. печели наградата на блогърското жури на „Книга за теб“ за превода на „Кървави книги“ от Клайв Баркър. Администратор е на българския форум, посветен на Стивън Кинг и секретар на клуба на авторите на хорър „Lazarus“.
Дебютният му сборник включва 24 разказа в жанровете сплетърпънк, хорър, трилър, фантастика и фентъзи, писани през периода 1995–2017 г. 16 от тях са били публикувани в различни вестници, списания и антологии, а останалите 8 излизат за пръв път на хартия. Част от историите са плашещи, ужасяващи и шокиращи, други – гротескни и сюрреалистични, а трети – хумористично-сатирични.

„Дългоочакваната първа книга на един от кралете на българския хорър.“ Елена Павлова

„Иван Атанасов ще ви накара да се страхувате. Истински. И същевременно ще искате още. Нормално. С истинските майстори на хоръра е така.“ Сибин Майналовски

„От години очаквам с нетърпение дебюта на Иван, защото един отличен писател, преводач, редактор и познавач на жанра като него без съмнение ще превърне творбите си в литературни диаманти.“ Бранимир Събев

„Предупреждавам: тук страниците разлистват вас, а буквите кървят. Сънищата ви никога няма да са същите.“ Явор Цанев

Информация за "Рецепта за кошмари"
  • Брой страници 216
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2018
  • Националност автор България
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация