28,00 лв.

Събрани приказки и разкази, том 3: Ханс Кристиан Андерсен

Ханс Кристиан Андерсен
Ентусиаст
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
28,00 лв.

Трети том от поредицата луксозни издания с приказки и разкази от Ханс Кристиан Андерсен.

„Събрани приказки и разкази“ – пълната колекция от произведенията на Ханс Кристиан Андерсен в красиво издание, което заслужава специално място във вашата библиотека.
Преводът е на Петър Милков Петров – първия преводач на Андерсен от датски на български език. Вилхелм Педерсен, чиито илюстрации красят новите издания на събраните съчинения на Ханс Кристиан Андерсен, е първият художник, илюстрирал приказките на датския разказвач. През 1849 г. е публикувана поредица от пет тома с творбите на разказвача и 125 рисунки на Педерсен. В Дания и до ден днешен те се смятат за неразделна част от приказките на Андерсен.
В третия том ще откриете обичаните „Принцесата и граховото зърно“, „Новите дрехи на императора“, „Грозното пате“, други не толкова познати творби на датския гений и три непревеждани досега приказки.

Информация за "Събрани приказки и разкази, том 3: Ханс Кристиан Андерсен"
  • Език Български
  • Брой страници 488
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2018
  • Националност автор Дания
  • Размер см 17 x 24 см.
Ханс Кристиан Андерсен
За автора

Ханс Кристиан Андерсен

Виж всички заглавия от автора

Ханс Кристиан Андерсен е световноизвестен писател на едни от най- хубавите детски приказки. Роден е 1805г в Оденсе. Най- известните му истории са „Храбрият оловен войник“, „Снежната царица“, „Малката русалка“, „Палечка“, „Малката кибритопродавачка“.