15,00 лв.

Самодържецът Путин

Колектив
Прозорец
Ограничена наличност
Оценка 5.0 от 1 глас
15,00 лв.

Защо се случва така, че в Русия винаги управлява някой самодържец? Независимо дали държавното управление се наричца монархия, комунизъм или демокрация. И независимо дали силният мъж на деня се казва Иван Грозни, Йосиф Сталин или Владимир Путин.
"Самодържецът Путин" разбулва стряскащата и досега неизследвана обществена материя, върху която се крепи рустата държавна власт и която е оформила втория президент на Руската федерация като класически самодържец, съживявайки древните феодални отношения, властвали в Русия в отсъствието на законност.
Книгата разкрива задушаващата хватка на един "Параграф 22", при който вечните усилия на държавата да реформира и модернизира обществото от върха надолу, облагодетелствайки единствено върха, подхранват у масите дълбок копнеж за ред и контрол, като образуват порочен кръг от репресия, корупция и - вероятно неизбежната в руската история - революция.
"Московские новости" определя книгата като смел и задълбочен портрет на живота под царска власт в съэвременна Русия. Политическата книга на годината!

Информация за "Самодържецът Путин"
  • Език Български
  • Брой страници 272
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2012
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация