10,00 лв.

Солено

Леони Ходкевич
Алтера
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
10,00 лв.

Сборник с разкази от авторката Леони Ходкевич.

Леони Ходкевич e родена в гр. София. Завършва романистика и етнология във Виенския университет и издава първата си книга „Нощна езда през гората". Основава театралната група Short Message Productions, с която представя театрални пиеси във Виена и иновативни градски проекти. Преподава културен мениджмънт и международна комуникация във Виенския университет и академиите по приложно изкуство и музика в Талин, Хамбург и Белград. Работи като журналист за виенските всекидневници „Дер Стандард" и „Ди Пресе", както и за българските в. „Култура" и сп. „Алтера". Инициира социално ангажирани европейски проекти между Австрия и България и е експерт в Програма „Култура" към Европейската комисия. 2010 г. излиза първият й роман.

"След респектиращо добрия си роман „Щаделбауер” Леони Ходкевич стана синоним на висококачествена проза. Същата прецизна работа личи и в новата й книга с разкази „Солено”. В нея Леони Ходкевич продължава линията на достигане до литературно вълшебство и страховита приказност. Този, характерен само за нея от българските автори начин на писане, въздейства след точката и е с последици върху мисленето, с провокации, с ехо, което дълго заглъхва. Разказите се допират до магнетичното от прозата на Латинска Америка, на Борхес и на Кортасар, носят магията на други светове."
Силвия Чолева

"Белетристиката на Леони Ходкевич въвежда читателя в самобитен свят на главоблъсканици. Читателят не може да потисне завладяващата красота на собствената си тревога пред недомлъвката на действието. Хитроумното изящество на повествователната нишка, плашещото забавление с достоянията на метафизиката, безпощадната критика на скъсения хоризонт на човешкото същество присъстваха и в ласкаво приетия от публиката роман „Щаделбауер”. В „Солено” още по-драматично виждаме как модернистичното светоусещане се разправя с постмодернизма."
Марин Бодаков

Информация за "Солено"
  • Брой страници 38
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2011
  • Националност автор България
  • Размер см 14 x 21.5 см.
За автора

Няма добавена информация