11,99 лв.

Спартак - Синът на медика

Иван Тренев
Световна библиотека
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
11,99 лв.

Легионите на Луций Корнелий Сула настъпват по долината на река Стримон срещу тракийските племена. За да ги покори римският диктатор не се свени да използва тактиката "Разделяй и владей". Срещу него се възправя младият вожд на медите Спартак, решен да брани земята на дедите си до последна капка кръв. Ще успее ли той да се справи сам с Рим, докато останалите траки затъват все повече във вражда и несъгласие помежду си? Ще надделее ли неговото свободолюбие или ще тържествува правилото: "Vae victis - тежко на победените"? И в този свой роман Иван Тренев майсторски ни потапя в едно време на епични битки и велики мъже - Спартак, Сула, Помпей, Крас, Митридат... В едно време на безмилостна жестокост и безпримерна саможертва.

Информация за "Спартак - Синът на медика"
  • Брой страници 304
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2010
  • Националност автор България
  • Размер см 13 x 20 см.
Иван Тренев
За автора

Иван Тренев е роден на 2 ноември 1931 г. в гр. Дупница.  

Той е един от съвременните български поети, като творческите му търсения навлизат в полето на прозата. Автор е на повече от десетки книги, сред които стихосбирки, романи, както и исторически книги за деца и юноши.  

Книгите му „Миграция на акулите“, „Магнат“ и „Триумфът на хиените“ стават бестселъри, а поезията му е превеждана в редица европейски държави.