15,00 лв.

Списъкът на живота

Лори Нелсън Шпилман
 
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 2 гласа
15,00 лв.

Книга от американската авторка Лори Нелсън Шпилман, която вдъхновява мечтателите да преследват мечтите си.

След смъртта на майка й всички роднини очакват, че Брет ще наследи преуспяващата фамилна компания, но тя получава… измачкан пожълтял лист. Брет написала списъка с целите на живота си, когато била на четиринайсет. Изхвърлила го, без да подозира, че майка й ще го намери и запази. Десет от целите били постигнати, но останалите десет – не. Завещанието донася на Брет шокиращата изненада, че ще получи своя дял от наследството само ако осъществи и непостигнатите цели. При това за не повече от година – срокът, в който Брет трябва да преоткрие забравените си детски мечти. И себе си.

Издателските права за книгата са продадени в 17 страни още преди излизането й в САЩ, а компанията FOX придобива филмовите права. Сред многобройните отзиви и рецензии авторката дава най-точното определение на вдъхновената си творба:

Тази книга принадлежи на всяко момиче или жена, за които думата „мечта“ е глагол, а не съществително.

Идеята за книгата се ражда, когато Лори Нелсън Шпилман случайно намира забравен лист, на които още като малко момиче е изредила целите си в живота. В списъка няма цел да стане писателка, но голяма? страст винаги са били създаването и разказването на истории. Работата като логопед, консултант по професионално ориентиране и домашна учителка? доказва колко бързо младите хора се примиряват, че няма да постигнат мечтите си. Романът „Списъкът на живота“ е вдъхновен бунт срещу това примирение. В едно интервю писателката напомня: На четиринайсет години имаме дързостта да мечтаем за неща, от които на трийсет и четири вече сме се отказали.

Лори Нелсън Шпилман живее в малкия град Ийст Лансинг, щата Мичиган. Обича пътешествията и ветроходството, а сега се радва на силния си писателски дебют.

Информация за "Списъкът на живота"
  • Вид корица Мека
  • Издателство Книгопис
  • Брой страници 383
За автора

Лори Нелсън Шпилман

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация